Doe mee in de paviljoens!

De Nieuwe Stad is een monument rijker! Na eerst in het Duitse Kassel te hebben gestaan en vervolgens in Almere, zijn de Paviljoens aan hun derde leven begonnen in De Nieuwe Stad. Deze iconische gebouwen op hoge poten zijn een aanwinst voor het gebied. Niet alleen voegt het architectonische bouwwerk schoonheid en kwaliteit toe aan de plek maar het biedt ook letterlijk ruimte voor nieuwe initiatieven.

Nu de bouw is afgerond beginnen we met bestemmen. We zijn op zoek naar bijzondere mensen en bedrijven die willen meedoen of samenwerken in de Paviljoens. Een mix van functies die ieder voor zich uniek en/of bijzonder zijn, maar ook op kleine schaal bij elkaar horen, elkaar aanvullen en versterken. Wil jij een werkplek in dit stukje cultureel erfgoed? Neem dan contact op met Martijn Schimmel.

De Paviljoens waren op 6 juni voor het eerst weer voor publiek geopend. Ze boden een bijzondere en inspirerende locatie voor het 25-jarig jubileumfestival van Schipper Bosch. Bekijk de aftermovie en foto’s van het festival om een mooie indruk te krijgen van de Paviljoens.

Over De Paviljoens
De Paviljoens zijn in opdracht van gerenommeerd kunstcurator Jan Hoet ontworpen door de architecten Robbrecht en Daem. In 1992 diende het gebouw honderd dagen als tentoonstellingsruimte tijdens de wereldberoemde kunsttentoonstelling Documenta IX in Kassel (Duitsland). In 1994 heeft de gemeente Almere De Paviljoens in gebruik genomen als gemeentelijke kunstinstelling: Museum De Paviljoens.

Bekijk de video over de toegevoegde waarde van de Paviljoens voor De Nieuwe Stad.

Verschillende media hebben uitgebreid geschreven over De Nieuwe Stad Paviljoens. Hieronder een greep uit de artikelen die zijn verschenen.

Volkskrant
NRC
De Architect
Architectenweb

Bouwformatie

KunstBeeld
Amersfoort Business
Dichtbij