Laadplein

Welkom op Laadplein Oliemolenhof Amersfoort – veelgestelde vragen

Laadplein Oliemolenhof is een openbaar laadplein. Op het laadplein kunnen 20 auto’s tegelijk worden opgeladen. Het laadplein is enkel bedoeld voor elektrische auto’s. Parkeren tijdens het laden is gratis.  Vanaf 1 mei 2020 geldt op het laadplein een connectietarief. Dit betekent dat 30 minuten nadat uw voertuig volgeladen is een tarief ingaat van €2,75 per uur.

Hoe krijgt u toegang tot het laadplein?
Wanneer u uw laadpas voor het toetsenpaneel houdt, gaat de slagboom voor u open. U kunt uw auto uitsluitend opladen op een laadplek waar dit symbool staat:

Hoe werkt het opladen?
U sluit uw auto aan – door middel van uw laadkabel – op één van de 20 laadpunten. Het laden start na het scannen van uw laadpas. De stekker wordt daarbij ook direct gelocked. Daarna vindt de autorisatie plaats; de controle of het gescande laadpas geldig is. Als dit het geval is dan gaat het laden verder.

Hoe ontgrendel ik de stekker?
De stekker blijft vergrendeld tot u nogmaals uw laadpas scant. Dat beëindigt de laadsessie, waarna u de stekker los kunt halen.

Welk laadtarief betaal ik?
0,39 cent/kWh
U betaalt het tarief voor openbare laadpunten.

Wat gebeurt er als het laadplein vol is?
Er zijn 20 plekken waar  opgeladen kan worden. Het kan voorkomen dat u wel toegang krijgt tot het laadplein, maar dat alle laadplekken bezet zijn. Er is dan helaas geen mogelijkheid om te laden en het is niet toegestaan te parkeren op andere locaties op het laadplein. U kunt kosteloos weer het terrein verlaten. Download de smoov -app om van tevoren te bekijken of er een laadplek beschikbaar is voor uw auto.

Hoe verlaat ik het laadplein?
Wanneer u uw laadpas voor het toetsenpaneel bij de slagboom houdt, gaat de slagboom open. U kunt dan uitrijden.

Hoe werkt het laadsysteem op het laadplein?
Het laadplein bevat 20 palen met elk een laadcapaciteit van maximaal 20 kW. Dat betekent dat nagenoeg elke auto op zijn maximale snelheid zal opladen. Uiteindelijk bepaalt de auto hoe snel er geladen wordt. De instellingen en mogelijk zelfs de laadkabel kunnen de laadsnelheid beïnvloeden.

Wat gebeurt er als mijn auto opgeladen is?
Wanneer uw auto klaar is met laden, heeft u 30 minuten de tijd om het laadplein te verlaten. Na 30 minuten gaat u het connectietarief (parkeergeld) betalen. Het is niet toegestaan te parkeren op andere locaties op het laadplein.

Wat is het connectietarief?
Het connectietarief is een tarief dat u betaalt als de batterij van uw auto vol is en niet meer wordt opgeladen. Dit tarief is € 2,75 per uur. Per Mobility Service Provider (MSP) kan het verschillen hoe het connectietarief zichtbaar is op uw factuur. Meestal zal dit zijn in de vorm van een grotere hoeveelheid geladen kWh. Als u lang geparkeerd blijft staan, kan dit aantal kWh op de factuur daardoor oplopen en hoger zijn dan het aantal kWh dat uw voertuig kan laden.

Hoe weet ik of mijn auto vol is?
Hoe lang het opladen duurt en op welke wijze dit getoond wordt aan de e-rijder hangt af van het type/model elektrische auto. Veelal geeft de auto (via display/dashboard) bij het starten van de laadsessie aan hoelang de laadsessie gaat duren. Daarnaast bieden veel automerken ook een mobiele app waarmee u op afstand kunt inzien of de auto nog aan het laden is. Ons advies is dan om deze app te installeren en hiermee uw auto in de gaten te houden (https://openbaarladen.nl/connectietarief).

Is de Oliemolenhof te vinden via de Smoov-app?
Ja! Met de app kunt u makkelijk zien of er een vrije plek is op het Oliemolenhof. Klik hier om de app te downloaden voor zowel Android als Apple.

Help, er is een storing. Met wie neem ik contact op?
Controleer eerst of je laadpas geactiveerd is bij je MSP. Wanneer er een storing is, kunt u contact opnemen met de storingsdienst via 0800-3745337. Houd het laadpaalnummer bij de hand. U wordt geholpen door Allego Nederland. Heeft u vragen over het connectietarief, dan kunt u contact opnemen via laadplein@denieuwestad.nl.