Laadplein Oliemolenhof

Welkom op Laadplein Oliemolenhof Amersfoort – veelgestelde vragen

Laadplein Oliemolenhof is een openbaar laadplein. Op het laadplein kunnen 20 auto’s tegelijk worden opgeladen. Het laadplein is enkel bedoeld voor elektrische auto’s. Parkeren tijdens het laden is gratis. Klaar met laden? Dan gaat een half uur later het connectietarief in van €2,75 per uur. Dat tarief geldt tussen 08.00 uur ’s ochtends en 21.00 uur ’s avonds.

Hoe krijg ik toegang tot het laadplein?
Houdt de laadpas van het voertuig voor het toetsenpaneel, dan opent de slaboom. Opladen kan uitsluitend op de plekken waar dit symbool op staat:

Hoe werkt het opladen?
Sluit de auto door middel van de laadkabel aan op één van de 20 laadpunten. Het laden start na het scannen van de laadpas. De stekker wordt daarbij ook direct gelocked. Daarna vindt de autorisatie plaats; de controle of de gescande laadpas geldig is. Als dit het geval is dan start het laden.

Hoe ontgrendel ik de stekker?
De stekker blijft vergrendeld tot de laadpas nogmaals gescand wordt. Dat beëindigt de laadsessie, waarna de stekker eruit gehaald kan worden.

Welk laadtarief betaal ik?
Het laadtarief bedraagt €0,39/kWh inclusief btw.
Dit is het tarief voor openbare laadpunten.

Wat gebeurt er als het laadplein vol is?
Er zijn 20 plekken waar  opgeladen kan worden. Het kan voorkomen dat je wel toegang krijgt tot het laadplein, maar dat alle laadplekken bezet zijn. Er is dan helaas geen mogelijkheid om te laden en het is niet toegestaan te parkeren op andere locaties op het laadplein. Verlaat kosteloos het laadplein. Download de smoov -app om van tevoren te bekijken of er een laadplek beschikbaar is.

Hoe verlaat ik het laadplein?
Houd de laadpas voor het toetsenpaneel bij de slagboom, dan gaat de slagboom open om het terrein te verlaten.

Hoe werkt het laadsysteem op het laadplein?
Het laadplein bevat 20 palen met elk een laadcapaciteit van maximaal 20 kW. Dat betekent dat nagenoeg elke auto op zijn maximale snelheid zal opladen. Uiteindelijk bepaalt de auto hoe snel er geladen wordt. De instellingen en mogelijk zelfs de laadkabel kunnen de laadsnelheid beïnvloeden.

Wat gebeurt er als mijn auto opgeladen is?
Wanneer het voertuig vol is, heb je 30 minuten de tijd om het laadplein te verlaten. Na 30 minuten gaat het connectietarief (parkeergeld) in. Het is niet toegestaan te parkeren op andere locaties op het laadplein.

Wat is het connectietarief?
Het connectietarief is een tarief dat je betaalt als het voertuig vol is en niet meer wordt opgeladen. Dit tarief is € 2,75 per uur. Per Mobility Service Provider (MSP) kan het verschillen hoe het connectietarief zichtbaar is op de factuur. Meestal zal dit zijn in de vorm van een grotere hoeveelheid geladen kWh. Als je lang geparkeerd blijft staan, kan dit aantal kWh op de factuur daardoor oplopen en hoger zijn dan het aantal kWh dat het voertuig kan laden.

Hoe weet ik of mijn auto vol is?
Hoe lang het opladen duurt en op welke wijze dit getoond wordt aan de e-rijder hangt af van het type/model elektrische auto. Veelal geeft de auto (via display/dashboard) bij het starten van de laadsessie aan hoelang de laadsessie gaat duren. Daarnaast bieden veel automerken ook een mobiele app waarmee je op afstand kunt inzien of de auto nog aan het laden is. Ons advies is om deze app te installeren en hiermee de auto in de gaten te houden (https://openbaarladen.nl/connectietarief).

Is de Oliemolenhof te vinden via de Smoov-app?
Ja! Met de app kun je makkelijk zien of er een vrije plek is op het Oliemolenhof. Klik hier om de app te downloaden voor zowel Android als Apple.

Help, er is een storing. Met wie neem ik contact op?
Controleer eerst of je laadpas geactiveerd is bij je MSP. Wanneer er een storing is, neem contact op met de storingsdienst via 0800-3745337. Houd het laadpaalnummer bij de hand. Je wordt geholpen door Allego Nederland. Vragen over het connectietarief? Neem dan contact op via laadplein@denieuwestad.nl.