Paviljoen (147m2) te huur!

Fietsend over de Eemlaan of wandelend over de Oliemolenhof is er niet aan te ontkomen: vijf iconische gebouwen op hoge poten van ruim twee meter boven de grond: De Paviljoens. Eén van de paviljoens is op dit moment beschikbaar voor een onderneming die zich in De Nieuwe Stad wil vestigen.

In 1992 dienden De Paviljoens als tentoonstellingsruimte tijdens de wereldberoemde kunsttentoonstelling Documenta IX in Kassel (Duitsland). In 1994 nam de gemeente Almere De Paviljoens in gebruik als gemeentelijke kunstinstelling: Museum De Paviljoens. Schipper Bosch gaf het architectonische bouwwerk in 2014 een derde leven in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

Robbrecht en Deam hebben De Paviljoens ontworpen als verplaatsbaar bouwpakket. Daarbij konden de architecten, vanwege het ‘tijdelijke karakter’ van het gebouw, een standaard vormgeving volgens voorgeschreven bouwnormen, omzeilen. De derde bestemming en locatie in De Nieuwe Stad toont aan dat het ontwerp werkt. De gebouwen voegen niet alleen schoonheid en kwaliteit toe aan de plek, ze bieden ook letterlijk ruimte voor nieuwe initiatieven. Naast huisvesting van Schipper Bosch, Willem van Winsen architecten & rdmr architects, Pepperminds en Young Capital is op dit moment één van de bouwwerken beschikbaar voor een onderneming die zich in De Nieuwe Stad wil vestigen.

Meer informatie over het opleveringsniveau, huurtermijn en kosten vind je op de website onder het kopje aanbod.