Paviljoen Oliemolenhof 110

Algemeen

Aan de rand van de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad vind je vijf iconische gebouwen op hoge poten van ruim twee meter boven de grond: De Paviljoens. In 1992 diende het gebouw als tentoonstellingsruimte tijdens de wereldberoemde kunsttentoonstelling Documenta IX in Kassel (Duitsland). In 1994 nam de gemeente Almere De Paviljoens in gebruik als gemeentelijke kunstinstelling: Museum De Paviljoens. Schipper Bosch gaf het architectonische bouwwerk in 2014 een derde leven in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

Robbrecht en Deam hebben De Paviljoens ontworpen als verplaatsbaar bouwpakket. Daarbij konden de architecten, vanwege het ‘tijdelijke karakter’ van het gebouw, een standaard vormgeving volgens voorgeschreven bouwnormen, omzeilen. De derde bestemming en locatie in De Nieuwe Stad toont aan dat het ontwerp werkt. De gebouwen voegen niet alleen schoonheid en kwaliteit toe aan de plek, ze bieden ook letterlijk ruimte voor nieuwe initiatieven. Naast huisvesting van Schipper Bosch, Willem van Winsen architecten & rdmr architects, Pepperminds en Young Capital is op dit moment één van de bouwwerken beschikbaar voor een ondernemer die zich in De Nieuwe Stad wil vestigen.

Oppervlakte

VVO 147 m2

Opleveringsniveau

Het object wordt opgeleverd inclusief vloerafwerking en airconditioning.
Toilet en pantry zijn nog te realiseren.

Bestemming

Bedrijfsfunctie

Parkeren

Alleen mogelijk op openbare parkeerplaatsen.

Kosten

Huurprijs €2.000 excl. btw per maand
Servicekosten: €602,50 excl. btw per maand

Huurtermijn en opzegtermijn

Huurperiode van 5 jaar. De overeenkomst wordt na deze periode telkens voortgezet voor 5 jaar. De wederzijdse opzegtermijn bedraagt 6 maanden.

Omzetbelasting

Er is sprake van een BTW-belaste verhuur.

Zekerheden

Waarborgsom of bankgarantie ter grootte van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en de BTW.

Locatie

De Nieuwe Stad is een stad in het klein, met een diversiteit aan bedrijven, winkels, evenementen, horeca, onderwijs en een sterke gemeenschap. Samen met bewoners bouwen we aan een innovatieve microstad: authentiek en avontuurlijk, met mooie historie en veel toekomst.