Nieuwe locatie MBO Amersfoort

 

Op donderdag 31 augustus is de School voor Toerisme, Recreatie & Evenementen, onderdeel van MBO Amersfoort, op de nieuwe locatie in De Nieuwe Stad gestart. De afgelopen maanden is de hoek van de Prodentfabriek, op de kruising van de Brabantsestraat en de Kleine Koppel verbouwd voor de 200 nieuwe studenten. Naast leslokalen beschikt de nieuwe locatie over een frontoffice voor stewards en stewardessen in opleiding en een multifunctioneel lokaal waarin creatieve vakken worden gegeven. Naast de nieuwe locatie in De Nieuwe Stad is de school ook nog gevestigd in Hogeschool Utrecht in Amersfoort.

Met de komst van de School voor Toerisme, Recreatie & Evenementen wordt de functie onderwijs in De Nieuwe Stad uitgebreid. Mendel Robbers, architect van ontwikkelaar Schipper Bosch: “Het is een eer dat MBO Amersfoort de kwaliteiten van De Nieuwe Stad als microstad en daarmee ook de toeristische functie van het gebied inziet. MBO Amersfoort heeft een unieke visie op onderwijs door de verbinding tussen werken en leren. De scholen van MBO Amersfoort sluiten daarom goed aan bij de ondernemersgeest van De Nieuwe Stad.”

 

Toegevoegde waarde voor De Nieuwe Stad

In september 2015 vestigde MBO Amersfoort zich met twee andere scholen in De Nieuwe Stad; de School voor Schoonheidsspecialisten en de Kappersschool. Voor MBO Amersfoort was vooral de verbindende factor van De Nieuwe Stad belangrijk, omdat hier de afstand tussen leren en praktijk geminimaliseerd wordt. Zo is er onder andere een schoonheidssalon en kapsalon, Salon de Nieuwe Stad, in het gebied te vinden, waar studenten de theorielessen in praktijk brengen en kunnen bedrijven in De Nieuwe Stad hun administratie uitbesteden aan studenten van AdminCompany.