Minister Kamp (EZ) bezoekt De Nieuwe Stad

“Als ik vanmiddag zie wat voor ondernemers hier nu aan de slag zijn gegaan, dan heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop.” Met deze positieve woorden sloot minister Kamp van Economische Zaken maandagmiddag zijn bezoek aan De Nieuwe Stad af.

Het bezoek begon met een korte presentatie in de Danswerkplaats door Bülent Yokus, projectleider van De Nieuwe Stad vanuit Projectontwikkelaar Schipper Bosch en de Wethouders J.C. Buijtelaar en P. vd Berg van de gemeente Amersfoort. Tijdens deze introductie werden de plannen en ambities van beide partijen uitgelegd.

Vervolgens kwamen verschillende ondernemers aan het woord. Als eerste vertelde MBO Amersfoort over de plannen voor aankomend schooljaar; in september starten drie leerwerkbedrijven in de Prodentfabriek. Voor de leerlingen een unieke kans om in de praktijk een vak te leren midden in de maatschappij. Daarnaast tekenden MBO Amersfoort en Stadslab033 een samenwerkingsconvenant. Samen maken ze zich sterk voor een stevige toekomst van de MBO leerlingen. De minister: “Ondernemers die in staat zijn hard te werken en topprestaties te leveren, zorgen niet alleen voor werk maar ook leerwerkplekken. Dat is precies wat we in Nederland nodig hebben!”

Daarna kreeg minister Kamp een korte rondleiding door De Nieuwe Stad. Bij studioZAND was hij onder de indruk van het ambachtelijke vakwerk van Frans Ottink en Erna Huppelschoten.

De volgende stop was de Oliemolenhof. Daar werd een blik geworpen op de Paviljoens en kreeg de minister uitleg over de missie van De Nieuwe Stad om in 2016 energieneutraal te zijn door middel van een eigen biomassacentrale en geschakeld energiesysteem.

Met een glas huisgemaakte ijsthee in de hand liep minister Kamp vervolgens een rondje door restaurant HOOG VUUR. Hij ging in gesprek met manager Tim Kröber en de aanwezige koks over de hout gestookte ovens waar het restaurant haar gerechten op bereidt.

“Dat u de gemeente als partner hebt en dat u dit samen gewoon laten groeien, is heel erg mooi.” Aldus minister Kamp (EZ).