Te huur: kantoorruimte in voormalige zeepfabriek

Aan de rand van de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad vind je deze historische oude zeepfabriek Rohm & Haas. De oude zeepfabriek is onderdeel van De Nieuwe Stad, een stadsdeel dat transformeert tot een bruisend en inspirerend deel van Amersfoort met ruimte om te werken, leren, recreëren en in de nabije toekomst ook wonen.

In en om het monument vind je diverse kunstwerken, vervaardigd door de kunstenaars die hun atelier in het naastgelegen pand van de oude fabriek van Rohm & Haas hebben. De andere ondernemers die kantoor houden in het bijzondere pand aan de Kleine Koppel genieten – naast een prettig kantoor – van de reuring in het gebied. Met name in de zomer worden er regelmatig evenementen gehouden op het plein de Oliemolenhof.

De kantoorruimte die wij aanbieden aan de Kleine Koppel 42K en 44K is gelegen op de 1e verdieping en heeft een totale oppervlakte van circa 76 m² (exclusief toebedeling algemene ruimte). Het kantoor is verdeeld in 2 ruimtes welke door middel van een schuifdeur gescheiden/gekoppeld zijn. Faciliteiten zoals toiletten worden gedeeld. Daarnaast is deze ruimte voorzien van airco’s.

Ligging en bereikbaarheid
Het gebouw is gelegen in De Nieuwe Stad. Het gebied is een stad in het klein, met een diversiteit aan bedrijven, winkels, evenementen, horeca, een poppodium, onderwijs en een sterke gemeenschap. Samen met bewoners bouwen we aan een innovatieve microstad: authentiek en avontuurlijk, met mooie historie en veel toekomst. Alle voorzieningen, waaronder NS-station en het centrum van Amersfoort, bevinden zich op loopafstand. De locatie is zowel met eigen als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Oppervlakte
De kantoorruimte is gelegen op de 1e verdieping en heeft een totale oppervlakte 76 m2 b.v.o. (exclusief toebedeling algemene ruimte).

Opleveringsniveau
Het object is onder andere voorzien van:
– radiatoren;
– vloerafwerking;
– verlichting;
– airco’s.

Gebruik en bestemming
Kantoorfunctie.

Parkeergelegenheid
Het gebouw bevindt zich nabij het laadplein van de Oliemolenhof. Op het laadplein kunnen 20 auto’s tegelijk opladen. Parkeren tijdens het laden is gratis. Heeft u geen elektrische auto? In de nabijheid zijn er ook diverse andere openbare parkeervoorzieningen aanwezig, waaronder aan de Eemlaan een parkeerterrein waar met de Vicky app ook vooraf gereserveerd kan worden. Indien gewenst is het ook mogelijk – zo lang er op de locatie nog niet gebouwd wordt – parkeerplaatsen te huren op het parkeerterrein aan de Eemlaan.

Huurprijs
Kantoorruimte: € 1.450,- per maand, te vermeerderen met btw.
Parkeerplaats(en): € 145,- per maand, te vermeerderen met btw (parkeerterrein aan de Eemlaan).


Huurbetaling
Per maand/kwartaal (in overleg), vooruit te betalen.

Huurtermijn en verlengingsperiode(n)
Voorkeur 2 jaar + 2 jaar, maar andere huur-en/of verlengingsperiode(n) is bespreekbaar.

Aanvaarding
In overleg.

Servicekosten
De servicekosten bestaan uit een vast gedeelte en een gedeelte op afrekening.
Het vaste gedeelte bestaat onder andere uit glasbewassing en onderhoud installaties (volledige lijst is op te vragen bij ons kantoor) en bedragen € 125,- per maand, te vermeerderen met btw.
Warmte, elektra en water is op basis van een verrekenbaar voorschot en de kosten bedragen € 375,- per maand, te vermeerderen met btw. 

Omzetbelasting
Er is sprake van een BTW belaste verhuur.

Huurprijs aanpassing
De huurprijs zal jaarlijks, per 1 januari, worden aangepast overeenkomstig de maandprijsindexering volgens de CBS-cijfers ‘alle huishoudens’.

Garantiestelling
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief servicekosten en BTW.

Huurovereenkomst
De te sluiten huurovereenkomst zal worden opgemaakt conform het model welke door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30-1-2015 is vastgesteld en op 17-2-2015 is gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20 tevens gepubliceerd op de website met aanvullende bepalingen door verhuurder.

Goedkeuring
Eventuele huurtransacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw. Tot deze goedkeuring verleend is, zijn alle uitgebrachte aanbiedingen geheel vrijblijvend.

Vragen of een bezichtiging plannen? Mail naar info@denieuwestad.nl of bel met 033 203 7003.