‘De laatste kilometer challenge’ met reporter Igmar Felicia

Gezamenlijk op locatie finishen met de Nacht van de Vluchteling gaat dit jaar niet. De organisatie komt met een passend alternatief: zaterdag 20 juni vanaf 21:30 uur start een livestream  waarbij je meeleeft met de lopers en geniet van bijzondere optredens en activiteiten. Je krijgt updates van bekende special reporters als Melissa Drost, Gers Pardoel en Frank Lammers.

In alle 10 steden waar de Nacht van de Vluchteling eigenlijk zou plaatsvinden, staat een ambassadeur voor een liveverslag. Dit zijn onder andere Waldemar Torenstra, Melissa Drost, Pernille LaLau en Hadewych Minis. Zij gaan het gesprek aan met deelnemers die op 20 juni de laatste kilometers maken. In De Nieuwe Stad wordt het live verslag verzorgd door radio-dj Igmar Felicia.

De laatste kilometerchallenge
Op 20-21 juni zouden 7.000 deelnemers in 10 steden de Nacht van de Vluchteling lopen. Vanwege het coronavirus gaat het evenement op 20-21 juni niet door. De Nacht van de Vluchteling riep zoveel mogelijk mensen op om in beweging te komen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld. ‘Loop 40 kilometer in huis, tijdens het uitlaten van de hond of maak rondjes rond de tuintafel. Ook je dagelijkse lunchwandeling telt mee. Elke kilometer telt!’ Op 20 juni om 22.00 uur gaan zoveel mogelijk deelnemers de laatste kilometers maken in de eigen omgeving.

Het livestreamprogramma
Je kunt de livestream bekijken via de app en op de website van de Nacht van de Vluchteling. Ook is hij op YouTube te zien.

PROGRAMMA

21.30 uur Welkom bij de livestream – Art Rooijakkers
Art praat met directeur Tineke Ceelen en laat je zien wat we met de opbrengst van de NVDVgoesdigital kunnen doen als het gaat om coronahulp.

21.55 uur Ronny van de Amsterdamse Vondelgym verzorgt een spetterende warming-up. We tellen samen af tot 22:00 uur, wanneer we met alle ambassadeurs samen het startschot geven voor de laatste kilometerchallenge.

22:00 uur De laatste kilometerchallenge Art schakelt live naar de ambassadeurs in de 10 steden van de Nacht van de Vluchteling. Met mooie verhalen van lopers, interviews, sfeerverslagen, video’s en verslagen van special reporters.

23.55 uur Bekendmaking opbrengst NVDVgoesdigital 2020