Loop ‘digitaal’ De Nacht van de Vluchteling

Het coronavirus raakt niet alleen ons, maar ook vluchtelingen in Irak, Nigeria, Griekenland, Thailand en Kenia. De uitbraak van dit virus in een vluchtelingenkamp heeft rampzalige gevolgen. Juist nu is de noodhulp het hardst nodig. Daarom organiseert De Nacht van de Vluchteling een digitale variant om nog steeds 28.000 kilometer met elkaar te lopen en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld.

Op 20-21 juni zouden 7.000 deelnemers in 10 steden de Nacht van de Vluchteling lopen. Vanwege het coronavirus gaat het evenement op 20-21 juni niet door. De Nacht van de Vluchteling roept zoveel mogelijk mensen op om in beweging te komen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld. Loop 40 kilometer in huis, tijdens het uitlaten van de hond of maak rondjes rond de tuintafel. Ook je dagelijkse lunchwandeling telt mee. Elke kilometer telt! In de nacht van 20-21 juni gaan we samen voor de ultieme challenge. Hoe die eruit komt te zien, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Kijk op www.nachtvandevluchteling.nl  voor meer informatie hoe je digitaal deel kunt nemen.

Wat is De Nacht van de Vluchteling?
De Nacht van de Vluchteling is een sponsorloop waar duizenden deelnemers 10, 20 of 40 kilometer lopen in verschillende provincies in het land. De deelnemers van de 10 en 20 kilometer beginnen normaal gesproken om 19:00 uur s’avonds en de deelnemers van de 40 kilometer starten om 00:00 uur. Het is een pittige maar onvergetelijke ervaring. Er zijn routes van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort – eindigend in De Nieuwe Stad – van Amsterdam naar Haarlem en ook van Tilburg naar Eindhoven.

Het doel?
Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Eerdere edities en bestedingen
Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. In 2019 is door de 5700 lopers een bedrag van 1,6 miljoen euro opgehaald. Bekijk hier de opbrengsten en bestedingen van alle voorgaande edities.