Fotograaf Geert van Cheeseworks

Iedere editie interviewt een De Nieuwe Stad-bewoner uit de vorige nieuwsbrief, een andere De Nieuwe Stad-bewoner. Annelies van Make-up Matters interviewt fotograaf Geert van Cheeseworks.

 

Wat was jouw eerste indruk van De Nieuwe Stad? En maakt De Nieuwe Stad dit waar?
“Ha! Jij was degene die me voorstelde om een ruimte in de oude Prodentfabriek te gaan huren. Toen ik aankwam, snapte ik meteen welke ruimte je bedoelde, ook al zag het er aan de binnenkant toen nog tamelijk afgeleefd uit. De vrijheid die we vanuit Schipper Bosch kregen om ons de plek eigen te maken, vond ik cruciaal: er is gesloopt, geruimd, geverfd en geklust en ik ben best trots op het resultaat: een inspirerende plek om te werken tussen andere ondernemers. Ik vind die energie die je in het hele gebouw voelt, heerlijk. Het bedrijf loopt heel goed en de studio is een fantastische uitvalsbasis voor sessies door het hele land heen.”

Wat was jouw drijfveer vroeger om het vak van de fotografie te kiezen, en is dat vandaag de dag nog steeds jouw drijfveer?
“Fotografie is een kunstvorm en is tegelijk heel toegepast en alledaags. Dat heeft me altijd aangesproken: ik heb zowel de kunstacademie als de Fotovakschool gedaan om beide kanten van het vak te leren. In elke sessie word ik uitgedaagd om, ook bij slecht licht, weinig tijd, rare mensen of vreemde omstandigheden, altijd een beeld af te leveren waar mensen naar willen kijken, of wat misschien zelfs gewoon in een lijstje aan de muur kan. Je moet dan beeldend creatief zijn, maar vaak ook gewoon creatief met mensen, met ruimte of mogelijkheden. En dat improviseren, daar hou ik van.”

Hoe hou je je passie voor het vak vast? En speelt De Nieuwe Stad hierin een rol?
“Goeie vraag. Ik hou mijn passie vast door mezelf bezig te houden met datgene wat er aan de rand van mijn kunnen ligt, dingen die ik net niet begrijp of onvoldoende beheers. Zo verbreed je je horizon. Als zelfstandig ondernemer moet je daar zelfstandig en ondernemend voor zijn, en binnen De Nieuwe Stad zijn er in die zin genoeg ondernemers om over dat soort dingen te sparren. Maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen!”

Waar droom je van om ooit nog eens vast te mogen leggen met de camera?
“Weet je, vooral de beelden die mijn vintage camera schiet, zijn alles wat ik wil. Het maakt daarbij niet uit wie of wat ik fotografeer: het beeld maakt zichzelf. Wat er nog wel op mijn bucketlist staat, is een expositie in een bekend museum. Daar ga ik voor…!”

 

Fotostudio CheeseWorks
De Nieuwe Stad
Brabantsestraat 17, kamer 2.47
3812 PJ Amersfoort

06 – 295 375 93
info@cheeseworks.nl
www.cheeseworks.nl

 

De Nieuwe Stad Leeft

Dit interview is afkomstig uit onze twee-maandelijkse nieuwsbrief De Nieuwe Stad Leeft.
Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen, evenementen en bijzondere ondernemers uit De Nieuwe Stad? Schrijft je dan in via onderstaand formulier.