Eervolle vermelding FGH Vastgoedprijs

Schipper Bosch heeft met het project De Nieuwe Stad in Amersfoort een eervolle vermelding ontvangen tijdens de uitreiking van de FGH Vastgoedprijs.

De uitreiking vond plaats op maandag 7 november 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Bart Schoonderbeek ontving de eervolle vermelding, in de vorm van een bronzen plaquette, uit handen van de juryvoorzitter en burgemeester van Utrecht de heer Van Zanen.

Tijdens de prijsuitreiking was er een eervolle vermelding voor De Nieuwe Stad uit Amersfoort. “Uit het stedelijk vernieuwingsproject spreekt het voortdurende verlangen om in goed overleg met de eindgebruikers de bestaande gebouwen een zo passend mogelijke herbestemming te geven. Op welhaast organische wijze is een uitgeblust industrieel complex nieuw, stedelijk leven ingeblazen. Alleen het feit, dat het project naar het gevoel van de jury nog niet voltooid is, maakt dat het in dit kader bij een eervolle vermelding is gebleven,” aldus de jury. Het uitgebreide juryrapport vind je hier!

De grote winnaar was de Markthal in Rotterdam, een project van Provast. Andere genomineerden waren de projecten The Edge van OVG, en Woonlandschap De Leyhoeve.

Meer informatie over de FGH Vastgoedprijs.