15 jaar Evert Kwok: de allerslechtste cartoons uit het oeuvre gebundeld

Evert Kwok, de gortdroge cartoonreeks van cartoonisten Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer – Studio Vuurdoorn, gevestigd in De Nieuwe Stad – bestaat 15 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt de jubileumuitgave ‘Evert Kwok – De Slechtste Woordgrappen’, met daarin een selectie van de honderd slechtste – en dus beste – cartoons uit hun oeuvre.

‘De Slechtste Woordgrappen’ bevat een dwarsdoorsnede van de afgelopen vijftien jaar, met honderd grappen die ‘zó überslecht zijn dat ze weer goed worden’. Voor de echte fans verschijnt er bovendien een gelimiteerde en genummerde hardcover-editie met daarin 12 extra pagina’s vol ‘behind the scenes’ materiaal.

De cartoon Evert Kwok zag in 2003 het levenslicht. Sindsdien heeft de populariteit grote sprongen gemaakt. Van Evert Kwok verschenen zeven albums, twee vakantieboeken en meerdere verzamelpockets. De cartoon maakt met name op internet furore: Evert Kwok heeft enkele honderdduizenden volgers op social media.

Kopen?

‘Evert Kwok – De Slechtste Woordgrappen’ is te koop via www.kwokshop.nl of in de (online) boekhandel en kost € 9,95. De luxe hardcover editie (gelimiteerd tot 100 stuks) kost € 19,95 en is exclusief verkrijgbaar via www.kwokshop.nl

‘Verwarrend grappig en meesterlijke tekeningen.’
(Ruben van der Meer)