Vakantieboek Evert Kwok

Deze week is het langverwachte vervolg op het Evert Kwok Vakantieboek verschenen. Het Evert Kwok Vakantieboek 2 bevat tachtig pagina’s bomvol gortdroge humor voor oud en jong, ontsproten aan het het lichtelijk verknipte brein van De Nieuwe Stad-bewoners Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw (Studio Vuurdoorn).

Waar Evert Kwok online al regelmatig een uitstapje maakt van cartoons naar oneliners en photoshopjes, gaat het duo in het vakantieboek helemaal los. Naast een grote hoeveel cartoons en woordgrappen bevat het boek onder andere een absurde strip over een uiterst buitenissige rechercheur, een kruisrebuscryptotopopuzzel, een zoekplaat met 44 bananen, een vakantiebingo en het grote help-dries-naar-de-gele-zwembroek-doolhof.

In 2016 maakte het cartoonistenduo voor het eerst een vakantieboek, met naast cartoons ook een boel andere ongein. Photoshopjes, oneliners, puzzels en kleurplaten – eigenlijk alles wat je van een vakantieboek verwacht, maar dan op z’n Kwoks. Dat betekent: veel bananen, absurde humor en überdroge woordgrappen. Een boek dat volgens stripinfo.be “absoluut niet mag ontbreken in je reiskoffer”. Het eerste vakantieboek bereikte dan ook binnen no-time de nummer-1-positie bij de strips op bol.com en was binnen enkele weken al toe aan een herdruk.

Het Evert Kwok Vakantieboek 2 is voor € 9,95 te koop via www.kwokshop.nl of in de (online) boekhandel.

Over de auteurs:
Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer zijn de auteurs van de populaire cartoon Evert Kwok, die op social media wordt gevolgd door meer dan 225.000 fans. Sinds januari 2018 houden ze kantoor aan de Oude Fabriekstraat 14 in De Nieuwe Stad.

Jochem Myjer: “Als droge humor ooit een sport wordt, is Evert Kwok onverslaanbaar! De Messi van de woordgrap!”