Winterproef in Prodentfabriek

Na twintig succesvolle edities kwam Proef Amersfoort deze winter met een speciale wintereditie naar De Nieuwe Stad. Het culinaire evenement Winterproef vond plaats van 29 tot en met 31 januari 2016 in en rondom de Prodentfabriek in Amersfoort. Speciaal voor dit evenement werd de productiehal, waar tot enkele jaren geleden nog tandpasta werd geproduceerd, omgedoopt tot ‘foodhal’ waar verschillende bekende restaurants uit Amersfoort aanwezig waren om heerlijke winterse gerechten aan te bieden. Ook waren er een aantal ondernemers uit De Nieuwe Stad. Zo stond HOOG VUUR te koken op ovens buiten op het terras en was het mogelijk om een pitstop te maken op de fiets bij FixieBrothers.

De organisatie had er bewust voor gekozen om WinterProef in de Prodentfabriek te laten plaatsvinden. Timo Braeken, organisator van WinterProef, licht toe: “De Nieuwe Stad is een verlengstuk van de binnenstad van Amersfoort. Daarnaast passen het verrassende aspect van De Nieuwe Stad en het industriële karakter van de Prodentfabriek goed bij Proef Amersfoort en de sfeer die wij nu en de komende jaren willen uitdragen.”

De stad en ondernemers verbinden
Het driedaagse evenement was gratis toegankelijk en zorgde voor een afwisselend programma van dag en nacht. Tijdens het evenement stonden genieten, kwaliteit en gastvrijheid voorop. Door het evenement in De Nieuwe Stad te organiseren creëerde WinterProef een verbinding tussen ondernemers uit de binnenstad van Amersfoort en bedrijven uit De Nieuwe Stad. De komst van WinterProef droeg hierdoor op haar manier bij aan de pijlers ‘Verbonden Identiteit’ en ’18-uurs dynamiek’ uit het in februari 2015 gepubliceerde Ambitiedocument van De Nieuwe Stad.

De speciale wintereditie van Proef Amersfoort was een groot succes!

Voor meer foto’s of informatie over Proef Amersfoort, klik hier