Westeins Wondere Wereld: rijke fantasie brengt Balder ver

Balder Westein is tekenaar, knutselaar, animator en regisseur. Da’s een hoop! Hij bracht alles onder in één onderneming, genaamd Westeins Wondere Wereld (ThreeDoubleYou). In een interview aan AD Amersfoort vertelt hij dat zijn brein nogal chaotisch is. En dat misschien juist daarom er zoveel gave animaties voor films en tv-series uit voortkomen.

In zijn kantoor in De Nieuwe Stad kun je je dagen vermaken met alles wat er te zien is van zijn werk, waaronder de vissenkop die hij maakte voor Brammetje Baas.  Dat er zoveel knutselwerken te zien zijn, komt omdat hij vaak eerst fysiek een product maakt, om er volgens een animatie van te maken. Zo vertelt hij in het artikel:  “Je kunt alles wel digitaal maken, maar daar zit de lol niet in. De diverse soorten huisjes heb ik bijvoorbeeld gebruikt voor mijn korte animatiefilm Pommes Frites, helemaal in marionettenstijl. Die schopte het tot voorfilmpje van The Hunger Games in Pathé en heeft diverse prijzen gewonnen.”

Recent verzorgde Balder de animatie van het intro van Hollands Hoop, de misdaad- en dramaserie van BNNVARA en NTR die aan haar derde en laatste seizoen bezig is. Lees meer over de totstandkoming daarvan en nog meer over ThreeDoubleYou in het uitgebreide artikel van AD Amersfoort.

Klik op de foto voor het volledige beeld. Foto met dank aan Cees Wouda.