Week van de duurzaamheid

In de week van 7 tot en met 14 oktober vindt de week van de duurzaamheid plaats in Amersfoort. Amersfoortse bewoners, duurzame organisaties, initiatieven en ondernemers organiseren gedurende deze week tal van activiteiten rondom het onderwerp duurzaamheid.

Tijdens de Week van de Duurzaamheid organiseren IVN Amersfoort en Milieudefensie Amersfoort een fietssafari door Amersfoort die start in De Nieuwe Stad. Op zaterdag 14 oktober om 14:00 uur verzamelen de deelnemers zich bij biologische streeksupermarkt Het Lokaal, waar zij eerst een kijkje in de winkel kunnen nemen. Na een bezoek aan Het Lokaal zet de fietstocht zich voort langs verschillende duurzame ondernemingen. Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze duurzame fietssafari stuur dan een mailtje naar r.corduwener@gmail.com om je aan te melden. De fietssafari eindigt met een bezoek aan de WAR en duurt tot circa 16:00 uur.

 

Innovatieve Duurzaamheid pijler voor ontwikkeling in De Nieuwe Stad

Ook buiten de Week van de Duurzaamheid om is duurzaamheid een belangrijke pijler in de ontwikkeling van De Nieuwe Stad. De ambitie voor het gebied is om energie- en grondstoffenneutraal te zijn. Om dit te realiseren wekt De Nieuwe Stad onder andere energie op met 300 zonnepanelen op het dak van de voormalige Prodentfabriek. Daarnaast worden er momenteel laadpalen op de Oliemolenhof geplaatst, die straks uitsluitend parkeergelegenheid biedt voor elektrische auto’s.

Een andere duurzame innovatie in De Nieuwe Stad is de toevoeging van een biomassaketel, welke is aangesloten op verschillende delen van de oude Prodent fabriek om De Nieuwe Stad te voorzien van warmte. De biomassaketel vervangt de traditionele CV ketel en speelt daarmee in op de wens van De Nieuwe Stad om energieneutraal te zijn. De ketel voedt zich namelijk niet met fossiele brandstoffen zoals gas, maar draait op tot houtsnippers vermalen resthout uit de omgeving. Zo wordt, wat dat door velen wordt gezien als afval een bron van energie voor De Nieuwe Stad.

 

De Nieuwe Stad Leeft

Dit interview is afkomstig uit onze twee-maandelijkse nieuwsbrief De Nieuwe Stad Leeft.
Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen, evenementen en bijzondere ondernemers uit De Nieuwe Stad? Schrijft je dan in via onderstaand formulier.