We kunnen weer en dat doen we! Oliemolenhof wordt zomerterras

De Oliemolenhof in De Nieuwe Stad wordt van 6 augustus tot 6 september omgetoverd tot een groot zomers terras. Een plek waar kunst en cultuur de ruimte krijgen onder het genot van heerlijk eten en drinken. Een echte festival vibe maar dan vanaf je terrastafel.

De afgelopen maanden en de komende tijd gaan veel evenementen in Amersfoort niet door. Door het coronavirus zijn grote evenementen en festivals niet toegestaan. Onder andere De Nieuwe Stad, Het Lokaal, FLUOR, HOP producties, Spoffin en Winkels op Wielen besluiten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze bundelen hun krachten en kijken wat er wél mogelijk is.

Het grootste zomerterras van Amersfoort
Restaurant en streekwinkel Het Lokaal mocht het eigen terras al tijdelijk uitbreiden met de cirkel van de Oliemolenhof. Door deze uitbreiding zag eigenaar Rinke van ‘t Holt extra mogelijkheden. “De kracht van Amersfoort is dat veel partijen graag samenwerken aan iets moois voor de stad. Na wat mails en telefoontjes was Het Nieuwe Stadsterras al snel een feit. Een maand lang kunnen ‘thuisblijvers’ genieten van eten, drinken, kunst en cultuur. Met optredens, theatervoorstellingen, openluchtbioscoop, een toffe bar, mobiele keukens, de omdat-het-weer-mag-markt en meer!”

Gratis toegang, maar wel coronaproof
Het Nieuwe Stadsterras biedt plaats aan zo’n 250 gasten. “Dit is het maximale aantal gasten dat zonder reservering toegelaten kan worden op een terras”, legt Clemens Ritzer van HOP producties uit. Samen met Camiel de Kruijff en Andre Malatau is hij verantwoordelijk voor de organisatie van het terras. “Hierdoor zijn alle activiteiten gratis te bezoeken, maar we tellen natuurlijk wel of er niet meer dan 250 mensen op de Oliemolenhof zijn. De cirkel is groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden van elkaar en toch te genieten van de activiteit op dat moment.”

Programma in ontwikkeling
Het Nieuwe Stadsterras opent op donderdag 6 augustus en is dan elke dag open. In de weekenden van donderdag t/m zondag zijn er ook activiteiten als bands, DJ’s en theater. Zondag 6 september is de laatste dag. Op www.hetnieuwestadsterras.nl volgt het programma. “Het team is op dit moment nog druk aan het plannen, bellen en regelen. We verwachten snel een compleet programma online te zetten. Met alle betrokken organisaties weten we zeker dat er straks een gevarieerd programma staat, voor alle Amersfoorters!”

Lees ook het artikel dat AD Amersfoort schreef ter aankondiging van Het Nieuwe Stadsterras.