‘We kijken te weinig naar wat er aan onze voeten ligt’

New Nodes is een adviesbureau nieuwe stijl. Zij helpen organisaties gebruik te maken van de mogelijkheden van digitale technologie. Sinds de start zijn ze gevestigd in De Nieuwe Stad. Wat maakt dat zij zich een adviesbureau ‘nieuwe stijl’ noemen?

De ontwikkeling van technologie gaat snel en houdt niet op. Veel bedrijven kijken vooruit, hopen concurrentie te snel af te zijn door als eerste de nieuwste technologieën toe te passen. Maar ondertussen vergeten we écht gebruik te maken van de mogelijkheden van de technologie van vandaag. Volgens New Nodes kijken we naar de horizon, maar zien we niet wat er al aan onze voeten ligt. New Nodes helpt organisaties om de mogelijkheden van nieuwe technologie te benutten. Niet alleen met eigen kennis over technologie en de werking van organisaties, maar vooral door daarbij de juiste frisse denkers en doeners uit hun netwerk in te schakelen bij het vraagstuk van een organisatie.

Maarten Kuiper: “De complexiteit van veranderen vraagt om het verbinden van verschillende competenties. Daarom werken wij samen met onder andere sociologen, uitvinders, antropologen, programmeurs en vormgevers. Zij vormen de knooppunten – ook wel de nodes – in ons netwerk. Dat is een nieuwe stijl aanpak, die zich niet laat vatten in een eenvoudig stappenplan of in het inschakelen van één specifieke expertise.”

Zo ondersteunt Bureau voor Beeldzaken New Nodes bijvoorbeeld om een boodschap met krachtige visuele communicatie te versterken. Maarten: “In onze overtuiging is het proces van strategievorming minsten zo belangrijk als het eindresultaat. Daarom besteden we bij de start veel aandacht aan het vormgeven van een goed proces. Het helpt ons en de organisaties zelf om met begrijpelijke en aansprekende visualisaties tot leven te brengen wat we écht willen zeggen en tot de kern te komen.”

Recent bracht New Nodes een magazine uit met vraagstukken van deze tijd, waarbij ze laten zien wat de kracht van verbinding is aan de hand van 6 samenwerkingen. Het magazine is hier te lezen.

Voor meer informatie kijk ook eens op:
www.newnodes.nl
www.linkedin.com/company/newnodes
www.twitter.com/newnodes