Vier het mee: vijf jaar Het Lokaal

Alsof Amersfoort erom popelde, zó groot was de belangstelling vijf jaar geleden op de openingsdag van Het Lokaal in De Nieuwe Stad. Nu – een ‘lustrum’ verder – is die belangstelling alleen nog maar verder gegroeid. Op zaterdag 27 maart viert Het Lokaal haar vijfjarig bestaan.

De ambitie van Het Lokaal om zoveel mogelijk mensen gezonde, verse producten van dichtbij uit de regio te laten consumeren staat als een huis. Met broodmakers Elsenburg & Sebastiani heeft Het Lokaal broodmakers in huis die het beste zuurdesembrood van Nederland bakken. En de koffie van branderij Boot Koffie is uitgeroepen tot de lekkerste koffie van Nederland. Tel daar bij op de vele mooie streekproducten, de markten en andere mooie initiatieven die ontstaan zijn vanuit Het Lokaal en je snapt waarom deze plek in 5 jaar tijd zo geliefd is geraakt bij Amersfoorters.

Verjaardagsmagazine & jubileumbox
Ter ere van de verjaardag lanceert Het Lokaal een interactief online magazine over de afgelopen vijf jaar. Deze is vanaf zaterdag 27 maart te bekijken vanaf de website van Het Lokaal. Speciaal voor het jubileum heeft Het Lokaal ook een mooie box samengesteld met eigen producten. Voor €12,50 koop je deze lokale doos met een eigen gebrouwen bier, worst, toast van de broodmakers, ijskoffie en noga waarin koffiebonen van Boot Koffie zijn verwerkt.

Samen delen, samen feesten

Natuurlijk hoort bij een feestweek ook een feestmenu. Het ‘samen delen, samen feesten’ menu is te bestellen van zaterdag 27 maart tot en met zaterdag 3 april. Vanaf twee personen, voor €34,50 per persoon. In de basis is het menu vegetarisch, vegan is ook mogelijk.

De deuren van streeksupermarkt Het Lokaal zijn van dinsdag t/m zondag geopend. Voor een koffie to go en andere drankjes kun je op die dagen ook bij de buitenbar terecht. Hopelijk zijn binnenkort het terras en het restaurantdeel  ook weer geopend, daar duimen we voor!