‘Verticaal bos’ in China

De Italiaanse architect Stefano Boeri heeft een ontwerp gemaakt voor een verticaal bos in de Chinese plaats Ghuizhou. Boeri heeft dit bouwconcept eerder al gerealiseerd in Milaan, de zogeheten Bosco Verticale.

In het ontwerp van het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti (SBA) staat de beplanting centraal. Hiermee zegt de architect de biodiversiteit in het gebied te vergroten en de luchtkwaliteit van het gebied te verbeteren. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de bomen op de balkons van het hotel onder andere CO2-uitstoot en fijnstof opnemen. Daarnaast wordt het gebouw met de installatie van duurzame maatregelen energiezuinig.

Niet alleen Milaan en Guizhou worden voorzien van de groene gebouwen, ook de Zwitserse plaats Lausanne krijgt een verticaal bos. Dit bouwproject van Boeri krijgt 24.000 planten, waaronder honderd cederbomen van vier verschillende soorten. Het gebouw wordt 117 meter hoog en krijgt 36 verdiepingen waar de groenvoorziening bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale ecologie en biodiversiteit.

Meer informatie vind je hier!