Van triomfboog naar Platowood paviljoen

Voor Amersfoorters komt het nieuwe kantoorpand van Platowood in Arnhem misschien bekend voor. De voormalige kantoorunits uit de triomfboog van Amersfoort – neergezet ter ere van het 750-jarig bestaan van Amersfoort – zijn verplaatst naar Arnhem. Na een ontwerpwedstrijd is het pand voorzien van een innovatieve gevel met hout van Platowood. Het winnende ontwerp van Weeber Architecten past bij het karakter van Platowood: stoer, straight forward, no nonsense. Een innovatief visitekaartje voor het bedrijf.

In De Nieuwe Stad stond 11 jaar lang de ‘Arc van Amersfoort’, bestaande uit drie kantoorunits in U-vorm met daar bovenop een steigerbuizen constructie. Het vormde het onderkomen van Citymarketing Amersfoort. In 2021 werd het pand met het Mondriaan zeildoek ontmanteld. Schipper Bosch zocht voor elk onderdeel een nieuw thuis. Zo gingen de zeildoeken naar zeven Amersfoortse ondernemers die er een nieuwe bestemming aan gaven zoals tassen en tenten.

De kantoorunits vormen sinds dit voorjaar het onderkomen van het groeiende bedrijfsbureau van Platowood. De gevel van het tot ‘Platowood Paviljoen’ omgedoopte kantoorgebouw is gemaakt van Platowood Fraké. Dit is een snelgroeiende houtsoort uit verantwoord beheerde bossen in West-Afrika. Een duurzame houtsoort met een strakke, stijlvolle en exotische uitstraling. Je vindt deze houtsoort in De Nieuwe Stad ook terug in de kozijnen van het gebouw Het Platform.

Meer info over de ontwerpwedstrijd, de producten en projecten van Platowood? Kijk op platowood.nl.

Fotografie: Rob van Esch