Van hobby naar passie tot werk

De Blauwe Paraplu heeft diverse creatieve geesten in huis. Eén van hen is Jeroen Malestein van JM photography. Tot dusver fotografeerde hij met zijn smartphone, maar op zeer korte termijn gaat hij zich focussen op de spiegelreflexcamera.

Jeroen is van oorsprong natuurfotograaf, schrijft Bert Vos over hem in de LaNSCOurant van het Landelijk Netwerk sociaal Co√∂peratief Ondernemen. ‚ÄėMaar hij wordt ook blij van stadsfotografie en architectuur‚Äô.

Het was een backpackreis door Australi√ę waar Jeroen kennis maakte met de schitterende natuur. De fotograaf ervoer een totale vrijheid en zag onbegrensde ruimte. Down Under werd zijn interesse aangewakkerd voor natuurfotografie. Eenmaal terug in Nederland ging hij, gewapend met zijn Samsung smartphone, de natuur in. Hij merkte dat hij steeds meer plezier kreeg in het fotograferen van natuurobjecten en landschappen. Uiteindelijk transformeerde zijn hobby in een passie en werd het zijn werk.

Productfotografie en logo’s
Naast aanvankelijk natuurfotografie, richt hij zich ook op het fotograferen van bijvoorbeeld producten en eten. Daarnaast gaat zijn aandacht uit naar het maken van ontwerpen, onder andere voor banners en logo‚Äôs. Onder zijn bedrijfsnaam JM photography en motto ‚ÄėLet‚Äôs Co√∂perate‚Äô biedt hij als lid van de Blauwe Paraplu andere leden ondersteuning bij creatieve vraagstukken. ‚ÄúHet geeft mij voldoening anderen te helpen met mijn kennis en creativiteit‚ÄĚ, aldus Jeroen.

Over De Blauwe Paraplu
De Blauwe Paraplu is de eerste sociale coöperatie in Amersfoort waarin mensen met behoud van een uitkering of anderszins kunnen ondernemen. De coöperatie is opgericht in 2016. Aanvankelijk voor mensen met een uitkering. Tegenwoordig participeren ook andere doelgroepen binnen de Blauwe Paraplu. In De Nieuwe Stad bieden zij een plek waar de deelnemers aan hun eigen onderneming werken met ondersteuning en begeleiding vanuit de coöperatie.

Het werk van Jeroen Malestein is te zien op:
Instagram: @jeroenmalestein
Facebook: JM photography