Un Tango Mas

Enige dagen voor de officiële Nederlandse première wordt op 7 november in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort naar Un Tango Mas getoond. De film gaat over Maria Nives Rego en Juan Carlos Copes, de grootste tango legendes. Na de voorpremière is het mogelijk zelf te dansen, door de samenwerking tussen Theater de Lieve Vrouw en Cheek2Cheek, bewoner van De Nieuwe Stad. De theaterzaal wordt na de vertoning snel omgebouwd en de tango DJ (DJ Arthur) speelt tot 23.30. Kaarten zijn via de website van Theater de Lieve Vrouw verkrijgbaar.

In Un Tango Mas worden de twee legendes geïnterviewd over onder andere de pijnlijke scheiding die een einde maakte aan het 50-jarig samenzijn. Daarnaast laat de film terugblikken zien over passie en haat, dans, vertolkt door de best dansers van nu. Kortom, een film die je als tango liefhebber gezien moet hebben.

Argentijnse tangomuziek en dans zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse steden. Ook in Amersfoort is een grote gemeenschap dansers actief. Het hele jaar door kun je terecht bij De Danswerkplaats in De Nieuwe Stad, waar Cheek2Cheek, de Amersfoortse school voor Argentijnse Tango gevestigd is