Uitgelicht: ThreeDoubleYou

Vertel eens wat over jezelf en over je werk
Ik ben Balder Westein en heb in 2004 mijn bedrijf ThreeDoubleYou opgericht. Ik werd al op mijn 13e geïnspireerd door stripboeken en animaties. De projecten die ik doe zijn heel gevarieerd: van animatiefilms met poppen (Pommes Frites) tot een geanimeerde titelsequentie voor films. Af en toe doe ik ook posterontwerp en ontwerp ik props voor films. De props gebruik ik dan vaak weer in mijn animaties. Ik maak veel effecten en animaties voor (speel)films/ documentaires. Voorbeelden zijn Alles is familie, Brammetje Baas, Hollands Hoop en Sesam Straat.

 Wat is het project waar je het meest trots op bent?
Ik heb met subsidie van het Filmfonds, Pathé en SNS Reaal Fonds een ultrakorte animatiefilm mogen maken. Deze film werd vertoond in het voorprogramma van grote films in 22 Pathé bioscopen. Met een fantastisch team van bevriende collega’s heb ik dit filmpje kunnen maken. Alleen was me dit nooit gelukt, want het was een enorm project.

De animatie gaat over Sint Maarten: drie kinderen gaan van deur tot deur zingen om snoepjes op te halen bij bewoners. Een speling van het lot zorgt er voor dat de vrolijke feestdag van de kinderen in het water dreigt te vallen. Getriggerd? Bekijk de animatie dan via de link onder aan het interview! Pommes Frites heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Tele5 Leider Geil Special Preis in Stuttgart en de 1e prijs op het Cartoons Filmfestival in Rome.

Wat onderscheidt jou van andere animatoren?
Ik probeer graag nieuwe dingen uit; wat mij betreft kan het niet gek of creatief genoeg.

Gelukkig krijg ik van mijn opdrachtgevers vaak veel vrijheid, waardoor ik veel van mezelf kwijt kan in mijn werk. Mijn werk is vaak humoristisch en rijk aan details. Het allerleukste vind ik om af en toe zelf een idee, het creatieve concept, te bedenken en uit te werken tot filmpje.

Ik probeer voor mezelf vernieuwend te blijven. Liever val ik met projecten niet te veel in herhaling. Het is elke keer weer een uitdaging om een nieuwe techniek uit te proberen! Daardoor blijf je bijleren en heb je niet het gevoel dat je stilstaat.

Waarom ben je naar de Nieuwe stad gekomen?
Ik heb verschillende plekken in Amersfoort bekeken maar bij de Nieuwe stad voelde ik echt een prettige, creatieve vibe. Hier zitten allemaal jonge, creatieve ondernemers waar je mee kunt sparren en samenwerken. Zo laat ik mijn website bouwen door NextBuzz, die hier verderop op de gang zitten.

Tot slot: Je werkt ook voor Sesam Straat. Met welke figuur zou jij wel een beschuitje willen eten?
Oei, dat is lastig. Ik kan echt geen keuze maken: ze zijn allemaal zo leuk! Dan maar een ontbijt met z’n allen, al ben ik wel bang dat Pino alles al naar binnen heeft gewerkt voordat we goed en wel begonnen zijn. Grote eter…

Wie ga jij de volgende keer interviewen?
Ik wil de volgende keer graag Dracorubio interviewen.

 

Links naar werk van Balder:

Pommes Frites

Titelsequentie De griezelbus

Titelsequentie Duna&Desie

 

Dit interview is afgenomen door Femmy Messelink van Bespeak.