Uitgelicht: Dracorubio

Aan het eind van de Erdal-gang, daar waar schoenpoets-lucht over gaat in tandpasta-odeur bevindt zich een atelier.

Het domein van Dracorubio;  beeldmaker & verhalenverteller.
Vanuit dit Verhalen-Laboratorium creëert hij surrealistische droombeelden die op zijn website te bewonderen zijn. Of het komt door de hallucinerende lucht van de fabriek of andere prikkels, ik zou graag willen weten wat hem inspireert.

Wat is de wereld van Dracorubio precies?
De wereld van Dracorubio is een turbulente wervelwind van ideeën en beelden die in een raptempo aan zijn geestesoog voorbijschieten. Soms weet Dracorubio zo’n beeld te vangen en het zo om te toveren dat het zichtbaar wordt in deze wereld.

Op je website vertel je dat mooie muziek, mooi beeld en mooie momenten je inspireren.
Wat is het project waar je het meest trots op bent, en wat inspireerde je om dit project te maken?
Ooh dat is een lastige vraag, ieder beeld is er een met een verhaal, zowel van de gemaakte foto als het verhaal dat het uitbeeld en dat maakt ze allemaal lekker uniek. Ik ben iedere keer weer blij en verwondert als ik een beeld af heb. Blij dat hij gelukt is en verwondering over hoe mooi het proces van foto’s maken en bewerken steeds weer is.

Hoe beleef jij de nieuwe stad?

De Nieuwe Stad is een fijne plek om te toeven. Daar ik vaak buiten “kantooruren” werk is het een rustige plek, en bied het veel mogelijkheden om creatief bezig te zijn zonder iemand teveel tot last te zijn. Het is ook heerlijk om ff een blokje om te doen en overal nieuwe plekjes en mensen te ontdekken.

Wie zou jij de volgende keer willen interviewen?
Ik heb niet goed opgelet wie er al allemaal is geïnterviewd, maar er zijn genoeg mensen om eens aan te spreken en wat vragen te stellen. Zoals bijvoorbeeld Draumlist, Make Up Matters, Cheeseworks, Annahata Coaching, de Danswerkplaats. Noem maar op.

 

De Nieuwe Stad 31 mei 2016 – Balder Westein | ThreeDoubleYou