Twynstra Gudde naar De Nieuwe Stad

Het gerenommeerde organisatieadviesbureau Twynstra Gudde verhuist naar De Nieuwe Stad in Amersfoort. Dat maakten beide partijen 14 juli jl. bekend. Twynstra Gudde kiest voor een vernieuwend werkconcept in De Nieuwe Stad, waarbij geen vaste kantoorruimte wordt gehuurd maar werkplekken worden afgenomen als een ‘service’. Met het innovatieve concept sluit De Nieuwe Stad aan op de groeiende vraag, van zowel kleine als grote ondernemers, naar meer flexibiliteit, duurzaamheid en verbondenheid. Naar verwachting wordt Twynstra Gudde per januari 2019 bewoner van De Nieuwe Stad.

De Nieuwe Stad kreeg de afgelopen jaren veel nationale en internationale aandacht als voorbeeldproject waarin op vernieuwende wijze een stukje Amersfoort is herontwikkeld tot gemêleerde stad, waarbij innovatie, duurzaamheid en verbinding belangrijke dragers zijn. Waar De Nieuwe Stad tot op heden enkel voorzag in ruimtes, voorziet het nieuwe werkconcept in een grote diversiteit aan werkplekken, flexibiliteit, duurzaamheid en ‘full service’. Er worden geen vierkante meters gehuurd maar een totaalconcept: voor een vast bedrag krijg je een werkplek inclusief alle services.

De stad als werkplek
Twynstra Gudde heeft mede het vernieuwende concept vormgegeven en neemt per januari 2019 intrek in De Nieuwe Stad. Joost Voerman van Twynstra Gudde: “We willen ons onderscheiden, zowel met een innovatief werkconcept als met de locatie. We hebben elkaar in dat opzicht echt gevonden in de wijze waarop we de toekomst in willen gaan: vooruitstrevend, flexibel en duurzaam.”

Naast werkplekken en -ruimtes specifiek voor Twynstra Gudde komen er diverse flexplekken en vergaderruimtes die los te huur zijn voor andere ondernemers. Om plaats te maken voor de werkplekken wordt Hal 6 verhoogd met twee verdiepingen. De werkplekken komen in het hart van De Nieuwe Stad, bovenop de biomassaketel en gelegen aan de Oliemolenhof, dat momenteel wordt ontwikkeld tot multifunctioneel park.

Confrontatiegemak
“Wij en vele andere bedrijven hebben behoefte aan meer verbondenheid met elkaar en met de stad, aan meer ontmoeting en samenwerking”, aldus Voerman. “Van daaruit ontstaan immers nieuwe dingen. De Nieuwe Stad draagt bij aan nieuwe dynamiek in de organisatie en stimuleert onderlinge samenwerking en synergie. Met deze nieuwe plek gaan we voor maximaal confrontatiegemak.”

Met de overeenkomst blijft er niet alleen een grote partij behouden voor Amersfoort, het is tevens een volgende stap in de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot innovatieve microstad. Een trotse Bart Schoonderbeek, ontwikkelaar van De Nieuwe Stad: “In De Nieuwe Stad willen we een veelsoortigheid aan werkplekken bieden en dit concept voorziet in een grote diversiteit aan werkplekken, waardoor we kleine en grote ondernemers met elkaar kunnen verbinden. Wij zijn trots dat een gerenommeerd bedrijf als Twynstra Gudde hierbij aansluit. ”