The Passion in Amersfoort

The Passion is een groot en uniek muziekevenement dat het verhaal vertelt over de laatste dagen van Jezus. De zesde editie van The Passion vindt dit jaar plaats in ons gastvrije Amersfoort. Donderdag 24 maart zal het Eemplein decor zijn van de muzikale vertaling van het Paasverhaal. Met ruim 20.000 bezoekers belooft het de grootste productie ooit te worden.

De rol van De Nieuwe Stad
Het gebied De Nieuwe Stad speelt dit jaar een kleine rol bij The Passion. De technische crew van The Passion zal tijdens het evenement in de productiehal van de Prodentfabriek verblijven. Daarnaast zal De Nieuwe Stad 24 en 25 maart gewoon open en bereikbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie vind je op www.thepassion.nl of klik hier voor de promovideo van de uitvoering van The Passion op het Eemplein.

Werkzaamheden
De gemeente Amersfoort laat weten dat, zoals de planning er nu naar uit ziet, 19 maart begonnen zal worden met de opbouw van het podium. Het podium komt te staan tussen restaurant Dara en restaurant La Cubanita, waardoor het gedeeltelijk over het water ligt. Dit houdt onder andere in dat het fietspad langs De Kleine Koppel (de onderdoorgang onder het spoor) vanaf zaterdag de 19e een week lang is afgesloten voor al het verkeer.

Naar verwachting wordt het op 24 maart vanaf ongeveer 18.00 uur druk met bezoekers op het Eemplein. Daarom wordt de rotonde ‘De Nieuwe Poort’ op 24 maart vanaf 18.00 uur deels afgesloten. Het is dan niet meer mogelijk om vanaf de Stadsring of vanaf de Amsterdamseweg de rotonde te bereiken. Wel blijft de onderdoorgang toegankelijk. Daarnaast wordt een omleidingroute ingesteld zodat de rotonde bereikbaar is via de Groningerstraat, ook blijft de Eemlaan open voor verkeer.

Let op dat er op de dag van de uitvoering, donderdag 24 maart, geen gebruik gemaakt kan worden van het parkeerterrein op de Oliemolenhof.