Swim to Fight Cancer Amersfoort

Dit jaar keert Swim to Fight Cancer terug naar Amersfoort én wordt het georganiseerd door onze De Nieuwe Stad bewoner Clemens Ritzer van HOP producties. Doe mee door te zwemmen door de Eem op 11 september – respectievelijk 500 of 2000 meter – of word sponsor van dit belangrijke initiatief.

‘Na zelf de verschrikkelijke ziekte kanker te hebben meegemaakt, zet ik me belangeloos in voor de organisatie van dit event’, aldus Clemens Ritzer. Hij hoopt op veel deelnemers die een waanzinnige zwemprestatie leveren en bedrijven die willen sponsoren voor baanbrekend kankeronderzoek. ‘Onderzoek naar kanker is van levensbelang en daarom kan de stichting rekenen op mijn tomeloze inzet!’

Voor meer informatie, doneren of deelname kijk op fightcancer.nl.

Stichting Fight Cancer
Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Volwassenen zwemmen ongeveer 2 kilometer en kinderen 500 meter. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak!

Visie
Stichting Fight cancer wil met Swim to Fight Cancer een onderscheidend en uitdagend evenement neerzetten in een verrassend decor en met een sterke boodschap, en daarmee maximale aandacht genereren voor onze missie: een wereld realiseren waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Onze ambitie is om met Swim to Fight Cancer jaarlijks duizenden Fighters in beweging te laten komen en fondsen te werven voor kankeronderzoek. Met Swim to Fight Cancer – bieden wij mensen een platform  om hun gevoel van onmacht om te zetten in positiviteit en kracht.