Sven en Salome – KROAST

In de voormalige Rohm & Haas zeepfabriek tussen de kunstenaars en startups aan de Eemhaven, naast de Prodent Fabriek, opent KROAST AMERSFOORT in het voorjaar van 2017 haar deuren met een splinternieuw all-day concept.

Hoe is KROAST tot stand gekomen?
Sven is goed bekend met het gebied en heeft net zijn aandeel in AV Brothers verkocht. Toen de kans zich voordeed om op deze unieke locatie dit unieke concept neer te zetten, duurde het niet lang om deze aan te grijpen. Het was altijd al een droom van ons om samen iets als KROAST op te zetten.

Wat maakt KROAST zo uniek?

Ten eerste is het een hele mooie locatie. Net buiten de stad, midden in De Nieuwe Stad, aan het water met een prachtige binnentuin en aan een grote parkeerplaats. We vonden dat De Nieuwe Stad dit nog miste: een plek die helemaal is afgestemd op het leven van nu. Werk en privé raken steeds meer verweven met elkaar en daar spelen wij op in. We zijn zelf ouders van jonge kinderen. We voelen heel sterk de behoefte om samen met onze kinderen ergens wat te kunnen eten of drinken zonder dat het weer een pannenkoekenhuis wordt. Bij KROAST zijn we daarom echt ingericht op kinderen. We hebben een speciale ‘play area’ waar de kinderen kunnen spelen terwijl je zelf gezellig met je vrienden wat drinkt of blijft eten. We hebben een hele creatieve en lieve oppas die voor je kinderen zorgt.

Diezelfde ‘play area’ gebruiken we ook voor onze workshops. Zo hebben we bijvoorbeeld een workshop ‘cupcakes’ bakken. Het is een serie die je helemaal kan volgen, maar je kind kan ook één keer deelnemen. Het is echt het beste van twee werelden: kinderen leren iets op een hele leuke en laagdrempelige manier en jij hebt als ouder er geen omkijken naar. De workshops duren minimaal een uur dus in de tussentijd kan je als ouder boodschappen doen, meekijken of nog even wat werk doen onder het genot van heerlijke koffie.

Zijn de workshops alleen voor kinderen?

Ja, ik maak zelf educatief materiaal voor kinderen en wilde heel graag iets bieden voor kinderen die niet naar de BSO gaan maar wel lekker bezig willen zijn. We geloven heel sterk in ‘informeel’ leren en de workshops dagen kinderen uit op hele andere manieren dan dat dit vaak op school gebeurd.

We organiseren overigens ook genoeg voor andere doelgroepen. Het eerste event, een wijnfestival, staat al gepland. In onze agenda kun je zien wat er allemaal gaat komen. Deze gaan we komende maanden vullen met alleen maar echt leuke dingen. Als iemand zelf een leuk idee heeft, een feestje wil geven of wat dan ook, kunnen we daar samen echt een leuke draai aan geven.

Je hebt bij de start al een team van 10 man. Dat is niet niks?
Ik denk dat mensen heel benieuwd zijn wat we allemaal gaan doen en hier komen ook mensen op af die graag met ons willen werken. Het is overigens ook echt wel nodig. De aanvragen voor bruiloften, private diners in de kas en diner komen nu al binnen. Ik denk dat we ook echt wat unieks bieden naar ons personeel. We vinden het belangrijk dat ons personeel genoeg tijd overheeft voor bijvoorbeeld hun gezin of het ontwikkelen van andere talenten. We geloven in het talent van onze mensen en zetten ze niet in hokje. We kijken echt wat iemand te bieden heeft en of dat een plekje kan krijgen binnen KROAST. We stimuleren dat ook. Elke dag mag een feestje zijn, samen met onze gasten.

In je team zit ook een Barista?
We willen hele mooie koffie serveren. Onze barista is hierin gespecialiseerd en kan die kwaliteit bieden en daarnaast  bewaken. Ze kent alle ins en outs die bij lekkere koffie horen en gaat er voor zorgen dat je altijd dezelfde hoge kwaliteit koffie van ons krijgt.

Ik stel me zo voor dat ik na het werk met mijn collega’s wat ga borrelen en niet veel later haken mijn vrouw en kinderen aan. Niemand wil meer koken en we vragen of we kunnen blijven eten. Is dat KROAST?
Je hebt het begrepen. Dat is op en top KROAST en we worden heel blij als we die sfeer kunnen neerzetten. Het ongedwongen komen borrelen en wel of niet blijven eten met of zonder kinderen. Het moet allemaal kunnen en wij willen precies die gastvrijheid bieden. Onze kaart is er ook naar. Kleine hapjes uit alle streken van de wereld. Daarbij houden we ook rekening met je kinderen. Die kunnen gewoon lekker mee- happen. En mochten je kinderen de kaart toch niet lekker vinden: dan maken onze keukenprinsen gewoon iets wat je kinderen wel lekker vinden. Net zo makkelijk en geen enkel probleem. Graag zelfs.

Maar we willen ook de plek zijn waar je op weg naar kantoor of een afspraak een lekkere koffie haalt. Of een lekker broodje. Snel, maar wel vers! Snel hoeft namelijk niet ongezond te zijn. Hier geldt ook: wat wil jij?

Volgens mij kan je nog wel heel veel mooie dingen opnoemen over KROAST. Ik wil het in ieder geval allemaal snel gaan ervaren vanaf 1 april.

Is er nog iets wat je graag kwijt wilt?
We hopen jullie te ontmoeten. Vroeg in de ochtend voor koffie to go of na je werk op het terras in de binnentuin.

Dit interview is afgenomen door David Mosterd www.codepress.nl