studioZAND deelt collectie ‘Zonder Einde’

1001 lichtjes
Sinds vorige week staan de sieraden en objecten “Zonder Einde” van Erna Huppelschoten (studioZAND) op de website van 1001 lichtjes. Een plek waar studioZAND en vooral Erna trots op mag zijn. Een prachtig mooi en soms ontroerend podium voor kunst, troost, sieraden, kaarten, uitvaartrituelen en kisten als lichtpuntjes in de moeilijke periode van afscheid nemen. 1001 lichtjes staat in het teken van de persoon en vernieuwing en biedt troost, inspiratie en een glimlach. Afscheid als onderdeel van het leven. Met alle mooie, verdrietige en bijzondere momenten die bij het leven horen.

Zonder Einde 
Zonder Einde is een collectie sieraden en objecten van versteende as. De as is getransformeerd in een porseleinen object om te bewaren en te herinneren aan de overleden dierbaren. Elk sieraad of object en het bijbehorende proces worden afgestemd op de persoon om aan alle wensen te voldoen. Om het porselein te maken wordt de as eerst gewogen, eventueel gezeefd en daarna gewassen. Met het wassen worden de chemische, in water oplosbare stoffen en vervuiling verwijderd. Na het wassen wordt de as vermalen tot er mooie fijne korrels ontstaan. Daarna wordt het porselein gewogen en gemaakt. Elke as is uniek qua structuur. Dit houdt in dat de samenstelling en kleur altijd anders is en het porselein dus ook uniek zal worden.

studioZAND
studioZAND heeft haar atelier in De Nieuwe Stad. Behalve eigen producten van Frans Otting (porseleinen serviesgoed) en Erna Huppelschoten (sieraden) verkopen zij ook nog van porseleinen artikelen van andere Nederlandse ontwerpers.

Op 7 juni wordt de eerste 1001lichtjes-fair georganiseerd in de Metaalkathedraal in de Meern, Utrecht. Hier is de collectie van Erna Huppelschoten voor 1001lichtjes te vinden.