Studio Hagelslag verzorgt rijke speel- en leeromgevingen

Alleen de bedrijfsnaam van deze nieuwe bewoner van De Nieuwe Stad maakt je al nieuwsgierig! We maken kennis met Dorien Nanlohy van Studio Hagelslag. Dorien is interieurontwerper en -styliste en omgevingspsycholoog. Ze is gespecialiseerd in integrale kindcentra, onderwijs en kinderopvang. Bijna vijf jaar geleden startte ze haar eigen onderneming. In die jaren richtte ze meer dan 30 locaties in.

Waarom een leerplein en lokalen met ongezellige tafels, stoelen en lichtgrijs op de muur? Of het nou gaat om kinderopvang, een onderwijsgebouw of een zorginstelling: een interieur moet vaak minstens dertig jaar mee. Maar dat betekent niet dat de inrichting sfeerloos en saai hoeft te zijn. Dorien heeft veel ervaring in de kinderopvang en een master omgevingspsychologie. Bij veel opdrachten haakt ze een professional aan met een specialisme in pedagogiek, integrale kindcentra of een visie op ontwikkelen en trainingen.

Dorien: “Met een sterke visie op ruimte kun je een fijne omgeving inrichten die aansluit bij de gebruiker, de visie van de organisatie en de functies van de ruimte. Van lokaal tot speelplek tot lunchplek, ik vind dat alles aan moet sluiten bij de visie.” Dat dit per doelgroep verschillend kan zijn, heeft Dorien sterk ervaren in de afgelopen jaren. “Alleen al per kinderopvanglocatie afhankelijk van de plek in Nederland zijn er grote verschillen. Zo leven er hele andere wensen in Amsterdam dan in Noord-Nederland. In je visie en inrichting moet je die verschillen in gebruikersgroepen meenemen.”

Dorien laat zich inspireren door de omgeving, visie en missie van een organisatie, de mensen die er werken en wie gebruik maken van de ruimte. “Ik ben een echte regeltante die heel creatief is. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd over de kinderopvang in mijn werk als marketing- en communicatiedeskundige en als interieurstylist binnen de opvang. Daarnaast ook door mijn kinderen waarvan één met dyslexie, heb ik een grote interesse ontwikkeld in het onderwijs en hoe kinderen leren.”

Meer zien en bekijken van het werk van Studio Hagelslag? Volg @studiohagelslag op instagram of ga naar www.studiohagelslag.nl.