Saskia Klaaysen verkozen tot HSP Professional 2018

Vanuit haar onderneming Anahata Personal Coaching – gevestigd in De Nieuwe Stad – begeleidt Saskia Klaaysen (hoog)sensitieve personen. Via haar coaching, live en online trainingen, blogs en social media geeft ze meer bekendheid aan het onderwerp en dat bleef niet onopgemerkt. Tijdens het Nationaal HSP Congres werd ze verkozen tot HSP Professional van het jaar. Gefeliciteerd Saskia!

Grofweg kun je volgens Saskia twee typen hoogsensitiviteit onderscheiden: 70% van de hoogsensitieven zijn rustzoekers en 30% zijn prikkelzoekers. Hoogsensitieve personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, waardoor het brein inkomende en interne prikkels intenser verwerkt. “Waar de focus vaak ligt op die eerste groep, hou ik me vooral bezig met die tweede groep, ook wel de hoogsensitieve high sensation seekers. Veel mensen uit deze groep stoeien met de balans tussen actie en ontspanning.”

Saskia is zelf een hoog sensitieve sensation seeker. Of dat een voordeel is? “Zeker, ik reageer anders dan een coach die niet vanuit ervaring spreekt. Ik kan er af en toe de draak mee steken en de herkenning die mensen bij mij krijgen doet ook veel in de acceptatie.” Uit haar eigen ‘frustratie’ dat er maar weinig bekend was over de hoogsensitieve High Sensation Seekers begon Saskia te schrijven. Ze kreeg van veel mensen reacties. Dat ze nu de meeste stemmen kreeg en verkozen werd tot HSP Professional 2018 geeft nog weer een extra boost.

“Heb je een droom, maak het waar”

Saskia is één van de inmiddels 80 ondernemers in De Nieuwe Stad en huurder ‘van het eerste uur’. “Ik moest wel even door de gribuszooi heenkijken”, vertelt ze al terugdenkend aan de eerste stappen door de ruimte aan de Brabantsestraat. “Er was toen nog niks opgeknapt. Ik viel voor het licht in de ruimte en zag de potentie. De aankondiging van De Nieuwe Stad triggerde mij destijds: heb je een droom, maak het waar. Ik wilde graag naar een dynamische plek met niet alleen coaches om mij heen maar juist ook andere ondernemers en dat heb ik hier gevonden.”

Meer informatie

Wil je meer leren wat HSP wel en niet is, welke types er bestaan en wil je inzicht krijgen in jouw over- en onderprikkeling? Dan kun je gratis de online minicursus ‘Jouw HSP 4-daagse’ volgen. Vanaf februari start een nieuw programma HSP at Work, speciaal voor ondernemers en medewerkers van bedrijven.