Eerste ethische smartphone

Fairphone brengt verandering in de schendingen van milieu- en mensenrechten. De organisatie begon in 2013 met het produceren van eerlijk geproduceerde smartphones en verduurzaamt stap voor stap de hele keten.

Modulaire smartphone 
Het nieuwste model, de Fairphone 2, is niet alleen eerlijk, maar ook mooi. Een smartphone is een belangrijk onderdeel van de lifestyle van veel mensen. Die moet er dus goed uitzien, wil je er een positief statement mee maken. Bovendien is het de eerste modulaire smartphone op de markt. Dat stelt je in staat de meeste defecte onderdelen zelf te vervangen met als doel een zo lang mogelijke levensduur te realiseren. Daarnaast geeft de ingebouwde slanke of standaard hoes goede bescherming tegen valschade en zorgt de regelmatige software-update ervoor dat alles probleemloos werkt. Zo kun je er aanzienlijk langer van genieten. Dat is mooi voor jezelf en ook prima voor je portemonnee.

Steunt sociale verandering
De Fairphone 2 is een smartphone toegewijd aan het cre√ęren van positieve sociale verandering. Fairphone gebruikt conflictvrije mineralen en fairtradegoud, verbetert de arbeidsomstandigheden in de fabriek en recyclet elektronisch afval.

Het verhaal  
De smartphone draagt het complexe verhaal van de honderden mensen die meehielpen om hem te maken. Fairphone wil dat verhaal openbreken om de manier waarop de telefoons gemaakt, gebruikt en hergebruikt worden positief te kunnen be√Įnvloeden. Dingen veranderen niet van de ene op de andere dag. Wel bouwen zij samen met hun een community om te laten zien dat er vraag is naar eerlijke elektronica. Bevorder samen met hun een nieuwe markt voor duurzaamheid in de tech-industrie.