‘Roommates’ vonden elkaar bij vrouwennetwerk Danista

‘Mevrouw sociaal en mevrouw fiets zitten nu samen in een bootje’, grapt Merel Verburgt. Ze doelt daarmee op de ondernemingen van haarzelf en van haar kantoorgenoot Jocelyn. Met haar bedrijf Merel& is Merel sinds 2016 gevestigd in De Nieuwe Stad. Sinds kort deelt ze haar kantoor met Jocelyn Kemker – de Kruif van Bureau voor fietsstimulering triple Joy. Ze leerden elkaar kennen bij Danista, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers in De Nieuwe Stad.

Toen er een plek vrij kwam in het kantoor aan de Oude Fabriekstraat was de link naar Jocelyn al snel gelegd. Beiden zijn betrokken bij de Danista’s: Dames van de Nieuwe Stad. Een netwerk met vrouwelijke ondernemers die elkaar verder helpen en versterken. Waar veel onderlinge verbondenheid is en waar ook veel verschillen zijn, wat de groep waardevol maakt. Merel: “We hebben allemaal andere bedrijven en persoonlijkheden, maar zijn tegelijkertijd allemaal vrouw, ondernemer, moeder en actief in De Nieuwe Stad.”

Merel&

Zes jaar geleden startte Merel met haar onderneming Merel&. Ze wordt ook wel ‘RegelMerel’ genoemd. “Ik richt me op sociaal projectmanagement, maatschappelijke projecten die bijdragen aan een inclusieve samenleving. Bijvoorbeeld projecten rondom eenzame ouderen, jongeren die geen werk kunnen vinden en ik ben nu bezig met een project om meer toegankelijke toiletten in de openbare ruimte te realiseren voor ouderen en mindervaliden. Ik hou ervan om dit soort dingen goed te regelen. Daar ben ik goed in en daar word ik zelf ook warm van.”

Triple Joy
Jocelyn richt zich met haar bedrijf triple Joy op het inzetten van de fiets als middel om doelen te bereiken. Na jaren in vast dienstverband kwam ze tijdens een leefstijltraject op het spoor van een eigen onderneming, gericht op vitaliteit: wandelen, hardlopen, voeding, fietsen. Inmiddels ligt de volle focus op de fiets. “Ik geloof in de fiets als oplossing voor heel veel problemen. Op de fiets kun je je hoofd leegmaken, kom je op nieuwe creatieve ideeën, werk je aan je gezondheid. In de steden kunnen we samen zorgen voor een schonere stadslogistiek als we meer inzetten op de fiets. Zo zijn er tal van voorbeelden waar de fiets een uitstekend middel is om impact te creëren.”

In 2016 kwam Jocelyn in aanraking met De Nieuwe Stad vanuit 033opdefiets. Vanaf dat moment deed ze regelmatig projecten samen met ondernemers uit het gebied en raakte ze ook betrokken bij Danista. Een prettige werkplek met collega’s had ze nog niet. Bij Merel heeft ze deze nu gevonden.

Contact
Denk jij nou: met deze dames moet ik eens in gesprek? Dan staat de koffie voor je klaar. Ze helpen je graag op- en onderweg.
https://www.merel-en.nl/merel/
https://www.triplejoy.nl/triple-joy/