Duurzaam kantoor Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat zijn kantoorinrichting duurzamer inzetten en daarbij circulair inkopen. Dat betekent dat Rijkswaterstaat de levensduur van stoelen, bureaus en kasten verlengt en alle meubels en materialen zoveel mogelijk hergebruikt.

De ambitie van het kabinet is tot een 100% circulaire economie te komen, deze maatregel van Rijkswaterstaat draagt hier dus aan mee.

De eerste contracten bij Rijkswaterstaat voor het circulair gebruik van kantoorinrichting moeten er in 2017 zijn. Het doel is om uiteindelijk voor het hele Rijk de bestaande inrichting opnieuw te gebruiken. ‘We beginnen bij Rijkswaterstaat, en willen daarna bij de rest van de rijksoverheid aan de slag te gaan’, zegt Sabine van der Leij, categoriemanager bij het IUC.

Rijkswaterstaat wil in 2020 tenminste een reductie van 20 procent van de CO2-uitstoot hebben bereikt. In 2030 wil Rijkswaterstaat en zijn netwerken energieneutraal functioneren. Circulair inkopen draagt daaraan bij.Rijkswaterstaat is daarom met partners bezig met een aantal pilots voor de inkoop van producten die te recyclen zijn of die van gerecyclede grondstoffen zijn gemaakt. Zo dragen sluisstewards bij wijze van proef werkkleding die na het vaarseizoen volledig wordt gerecycled.

Meer informatie vindt u hier!