Rebel Festival: Rebel for a Cause

Rebel is een vrolijk meisje van 5 maanden oud met een zeldzame ziekte genaamd hypothalamus hamartoom. Een goedaardige tumor die werkt op het zenuw- en hormoonstelsel en steeds heftiger wordende aanvallen veroorzaakt. Soms wel 40 per dag. Slechts 1 op de 200.000 kinderen wordt met deze aandoening geboren.

Om te genezen van deze verschrikkelijke ziekte heeft Rebel een dure hersenoperatie nodig, welke niet in Nederland mogelijk is. Om geld in te zamelen voor de operatie die Rebel nodig heeft organiseren haar ouders een festival op 24 september in de voormalige Prodentfabriek. Met het Rebel Festival hopen Johnnie en Anne Marlijn 35.000 euro op te halen. Ook wordt er een veiling Buitengewoon Rebel georganiseerd, Rebel T-shirts en petten ontworpen en is er een Belgisch biertje, Rebels Blondje, in de maak. Allemaal te volgen via rebelforacause.nl

De ouders van Rebel willen haar niet als slachtoffer neerzetten, hierom wordt er iets positiefs van gemaakt. Het is voor hen een lastige tijd, maar door alle enthousiaste reacties die zij ontvangen van mensen die hen willen helpen, krijgen ze veel energie. De kaarten voor het festival zijn te koop en kosten twintig euro. Van ’s middags tot ’s avonds zijn er optredens van onder andere de 3 J’s, Wudstik en natuurlijk Diggy Dex (wie de oom is van Rebel). ,,Het moet een achtertuinfeestje worden, maar dan voor duizend man. Akoestische muziek, een biertuin, cocktailstand en lekker eten.”

Kijk voor meer informatie op rebelforacause.nl