Poppodium FLUOR viert 30-jarig bestaan

Voorheen bekend als De Kelder, nu al bijna vier jaar omgedoopt tot FLUOR, maar altijd hét poppodium van Amersfoort: FLUOR bestaat 30 jaar. Afgelopen jaar behaalde FLUOR de magische grens van 50.000 bezoekers. De verwachting is dat zij hier in 2019 overheen zullen gaan.

FLUOR is uniek, vertelt directeur Carola Aafjes in het AD: ,,Omdat we zelf ons poppodium hebben betaald. Normaal kost het zo’n 22 miljoen en wij hebben het voor zes ton gebouwd. Dat wil zeggen dat wij goed met geld kunnen omgaan. We gaan ook steeds beter om met onze popcultuur in Amersfoort en met jong talent. Dat kost veel geld, maar we willen ze een kans geven.”

In 30 jaar De Kelder / FLUOR is ook 30 jaar aan dance evenementen voorbij gekomen. Om dit te vieren nodigt FLUOR Amersfoorts trots Bizzey uit op zaterdag 25 mei. Bizzey is bekend van onder andere de nummers Traag, Maria, Drup & natuurlijk JA! Hij heeft in de afgelopen jaren de Nederlandse scene op zijn kop gezet. Tickets zijn te koop voor 10 euro op de website van FLUOR.