Picnic breidt uit

Websupermarkt Picnic breidt flink uit in Amersfoort, de bakermat van de online-boodschappenbezorger. De omvang van de hub aan de Oliemolenhof, vanwaar de elektrische boodschappenkarretjes uitrijden voor bezorging in de stad, wordt twee keer zo groot.

De verbouwing van de vroegere loods van de Prodentfabriek is aan de gang. Picnic begon in september 2015 met zijn online-bezorgdienst in Amersfoort. Inmiddels bezorgt de websuper ook boodschappen bij klanten in Utrecht, Leiden, Delft, Den Haag, Ede, Almere, Rotterdam en Amsterdam, en wordt Duitsland langzamerhand veroverd.

De allereerste vestiging van Picnic, in Amersfoort, groeit aan de Oliemolenhof uit zijn jasje, zegt woordvoerder Romke Spierdijk. ,,We groeien heel hard.’’ Bij de start in 2015 reden er aanvankelijk vier elektrische wagentjes met boodschappen door de stad, die al snel bij enkele duizenden klanten aan huis bezorgden. Inmiddels crossen er meer dan 40 autootjes en 110 bezorgers met boodschappen door Amersfoort, die ruim 15.000 klanten bedienen. Elke week neemt het aantal klanten met zeker 5 procent toe, meldde directeur Michiel Muller.

,,Amersfoort is onze eerste hub, en daar willen we echt de mooiste van maken,’’ zegt Romke Spierdijk. ,,De huidige ruimte werd te klein, waardoor je minder efficiënt kunt werken.’’ Picnic had de helft van de loods in gebruik, en betrekt nu het andere deel erbij. Daarin was tot vorig jaar Botenbouwcentrum Frank Brouwer gevestigd. Die is inmiddels verhuisd naar Jachthaven De Schans.

Verdeelpunt
Nu Picnic de hele loods kan gebruiken als distributiepunt voor Amersfoort, kan de websuper veel beter en sneller orders van klanten verwerken. ,,We gaan het pand daarvoor praktischer indelen.’’ Naar schatting over een maand wordt het pand geheel in gebruik genomen.

Picnic is ruim een maand geleden begonnen met een proef waarbij medewerkers retourzendingen van het online warenhuis Wehkamp thuis ophalen. Als de pilot succesvol is, rolt Picnic deze extra dienst in het hele land uit.

Via: AD Amersfoort