Picnic test bezorging op zondag

Online supermarkt Picnic start per aanstaande 26 november met bezorgen op zondag. Na een succesvolle proefperiode in Utrecht zijn nu Amersfoort, Leusden en Soest aan de beurt. AD Amersfoort publiceerde op 22 november onderstaand bericht over Picnic:


Picnic gaat op zondag langs deuren

Onlinesupermarkt Picnic gaat aanstaande zondag starten met de pilot ‘bezorgen op zondag’ in Amersfoort, Leusden en Soest.

De onlinesupermarkt met een loods aan het Oliemolenhof in De Nieuwe Stad zal vanaf aanstaande zondag zeven dagen in de week bezorgen. De proef bezorgen op zondag werd eerder in Utrecht gestart en bleek volgens Picnic-oprichter Michiel Muller succesvol. Na de geslaagde pilot in de Domstad is volgens Muller het moment aangebroken om ook bij de huishoudens in Amersfoort, Leusden en Soest op zondag boodschappen aan huis te bezorgen.

De pilot in de drie gemeenten loopt vier weken. Na die periode wordt bekeken of de proef geslaagd is. ,,We starten met een beperkt aantal van onze bekende Picnic-wagentjes en kunnen dus op zondag een paar honderd huishoudens van boodschappen voorzien.” Volgens Muller is het noodzakelijk deze proef in deze regio uit te voeren. ,,In Amersfoort, Soest en Leusden doet een kwart van de huishoudens bij ons boodschappen. We hebben meer bezorgdagen nodig om de vraag in die gemeenten aan te kunnen. We redden het niet meer in zes dagen”, aldus Muller. Over vier weken bekijkt Picnic of ze de proef voortzetten. ,,Als zondag door de huishoudens in dit gebied als een serieuze bezorgdag wordt beschouwd, dan zullen wij de capaciteit uitbreiden en hier voortaan altijd op zondag bezorgen.”

 

Via: AD Amersfoort