Phylo biedt begeleiding en oppas op maat

Sommige gezinnen hebben behoefte aan gespecialiseerde oppas. Een oppas die net wat meer aandacht kan bieden dan het buurmeisje van op de hoek. Bijvoorbeeld omdat kinderen psychische problematiek kennen als ADHD, een verstandelijke beperking of hoogbegaafdheid. Phylo B.V. – sinds een half jaar gevestigd in De Nieuwe Stad – biedt dit soort oppas in Utrecht, Amsterdam en Amersfoort.

In 2013 startte Chantal Vermaire met haar man Jaap het bedrijf Phylo. Chantal is zelf GZ-psycholoog en zag dat voor veel gezinnen een ‘gewone’ oppas niet werkt. Bij Phylo werken HBO/universitaire studenten en recent afgestudeerde psychologen of (ortho)pedagogen. Alle begeleiders en oppassers krijgen ondersteuning van een gezinscoördinator. Chantal: “Het is een win-win situatie. Wij helpen de gezinnen en de studenten hebben een mooie bijbaan met praktijkervaring. Vanuit ons kantoor in De Nieuwe Stad zorgen we onder andere voor coaching en training en nemen we nieuwe collega’s aan. We nemen de studenten onder onze hoede en zij gaan vervolgens in de gezinnen aan de slag.”

Met een privé verhuizing van Jaap en Chantal naar Amersfoort, verhuisde uiteindelijk ook het kantoor vanuit Utrecht naar de Keistad. “Ik kende Ruben Swagerman Psychologie vanuit supervisies. Hij is gevestigd in De Nieuwe Stad en bij toeval zagen we dat de ruimte naast hem vrij kwam. We begonnen zeven jaar geleden klein, vanuit cafétjes. Nu is het ondenkbaar zonder kantoor. Hier hebben we een toffe plek met twee ruimtes,  waar we kunnen werken, intervisies houden, trainingen geven. Het gebied biedt mogelijkheden voor samenwerkingen. Bijvoorbeeld met Ruben en we hebben ook al contact gezocht met Young Capital.”

Meer weten over Phylo? Kijk op https://phylo.nl/