PET – Jurken

De jurken gemaakt van gerecyclede PET-flessen van modeontwerpster Monique Collignon zijn vanaf nu ook voor consumenten verkrijgbaar.
Dat schrijft FashionNewz. Monique Collignon presenteerde in juli 2015 tijdens de opening van de Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam naar eigen zeggen de eerste haute couture-collectie gemaakt van PET-flessen.

Naast de haute couture-collectie ontwikkelde de couturier ook een consumentencollectie, die vanaf nu verkrijgbaar is. Van deze collectie is 70 procent van de stoffen gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Deze stoffen zijn afkomstig van Waste2Wear, onderdeel van het Chinese bedrijf Vision Textiles.

Daarnaast bestaat de collectie volgens Monique Collignon uit eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerde stoffen, zoals zijde en kant.

Plastic afval
Met de collectie wil de modeontwerpster aandacht vragen voor het (plastic)afvalprobleem en een statement maken. “Afval is immers afval als je er niets mee doet”, zei de couturier eerder. “Met deze collecties kun je meehelpen de wereld van plastic te ontdoen en er tegelijkertijd schitterend uitzien.”

De Couture Light-zomerlijn bestaat vooral uit jurken. In elk ontwerp is vermeld van hoeveel plastic flessen het kledingstuk is gemaakt.

Via: duurzaambedrijfsleven