Openingsdatum Het Nieuwe Stadsterras 2021 uitgesteld

Voortvarend en optimistisch richtte de organisatie van Het Nieuwe Stadsterras haar vizier op 16 juni als startdatum voor het vorig jaar zo geslaagde ‘terras met festivalvibe’. Waar afgelopen zomer 250 gasten tegelijkertijd aanwezig mochten zijn, is vooralsnog het limiet voor een vergunning 50 gasten, zonder live programmering. Dat heeft de organisatie doen besluiten voorlopig Het Nieuwe Stadsterras nog niet op te bouwen, tot er perspectief is op opschaling.

Clemens Ritzer, één van de organisatoren: “Met de gedachte dat de capaciteit voor buitenterrassen opgeschaald zou worden, communiceerden we onze openingsdatum. We werden overspoeld met een golf van optimisme en energie. Dat geeft wel aan dat bezoekers ontzettend genoten hebben en niet kunnen wachten om weer naar de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad te komen.” Om niemand teleur te stellen – zowel qua hoeveelheid plekken op het terras, als vanwege het feit dat er nog niks mogelijk is qua muziek en activiteiten zoals een pubquiz – is besloten de opening uit te stellen.

Zodra er perspectief is op versoepelingen, met nog genoeg zomerse weken voor de boeg, realiseert Het Nieuwe Stadsterras alsnog een groot, open buitenterras. Daar kan men genieten van kunst, cultuur en muziek onder het genot van een hapje en drankje. Het Nieuwe Stadsterras wordt georganiseerd in samenwerking met diverse lokale partijen, waaronder Het Lokaal, FLUOR en Per Expressie. Er is meer animo vanuit verschillende hoeken om aan te sluiten – bijvoorbeeld horeca exploitatie vanuit Zandfoort aan de Eem – en met deze gebundelde krachten wil de organisatie bijdragen aan nog meer beleving voor de bezoeker.  Voor meer informatie en het laatste nieuws kijk op www.hetnieuwestadsterras.nl en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Foto: MH Fotografie