Opening Picnic in De Nieuwe Stad

Opening Picnic in De Nieuwe Stad

Op woensdag 30 september 2015 is online supermarkt Picnic officieel van start gegaan. Maurits van Oranje deed als eerste een bestelling, die vervolgens afgeleverd werd door de burgemeester van Amersfoort; Lucas Bolsius. De lancering vond plaats in het onlangs geopende poppodium Fluor. Picnic heeft geen winkels op dure locaties en kan door de innovatieve manier van bezorgen de dagelijkse boodschappen tegen de laagste prijs gratis thuisbezorgen.

In stilte heeft Picnic drie jaar lang met een team van 50 specialisten gewerkt aan een nieuwe distributiemethode, waarmee ze in staat is de boodschappen, zonder onnodige tussenschakels, in de wijk rond te brengen. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. Doordat de kosten van deze nieuwe manier van distributie zo laag zijn, kunnen de prijzen voor de boodschappen laag zijn en is de bezorging gratis.

Pilot in Amersfoort
De afgelopen maanden werd het logistieke proces met succes in een aantal wijken van Amersfoort getest. De bezorging gebeurt door speciaal ontwikkelde elektrische bezorgbusjes die zijn gekoppeld aan het internet en die volledig emissievrij door de wijk rijden. Na Amersfoort breidt Picnic uit naar andere Nederlandse steden.