Opening MBO Amersfoort

Een beter openingsfeestje konden de studenten van MBO Amersfoort zich op 5 november niet wensen. Eerst een regen van confetti met aansluitend een spetterend optreden van zangeres Romy Monteiro. Sinds kort studeren ze in hun gloednieuwe school in De Nieuwe Stad in Amersfoort.  De Kappersschool, School voor Schoonheidsspecialisten én de onderwijsbedrijven AdminCompany en Salon de Nieuwe Stad hebben er hun intrek genomen.

 

Wethouder Kemmerling van de gemeente Amersfoort sprak de aanwezigen tijdens de opening toe: “De komst van MBO Amersfoort naar De Nieuwe Stad past perfect bij de ambities die we als gemeente met die gebied hebben. De studenten brengen bedrijvigheid, maar ook kennis en levendigheid. Er is een directe koppeling met de ondernemers die hier al zijn én met het HBO, waar de eerste vruchten snel van te plukken zullen zijn.”

 

Ook Bülent Yokus, initiatiefnemer van de Nieuwe Stad, is blij met de komst van MBO Amersfoort: “Dankzij de komst van deze school is De Nieuwe Stad niet alleen een werkstad, maar ook een leerstad geworden. Ons droomplaatje van de Nieuwe Stad komt steeds meer uit. Het terrein komt steeds meer in balans, net zoals een echte stad eruit ziet.”

 

De onderwijsbedrijven stellen de studenten in staat om met de beroepspraktijk in aanraking te komen. Zo kun je bij Admin Company je financiële administratie door studenten laten doen en kun je bij Salon De Nieuwe Stad je haar laten knippen door kapsters in opleiding.