Uitgelicht: FixieBrothers

FixieBrothers: dé fietsenzaak voor creatievelingen!

Begonnen in een schuurtje in de binnenstad en nu al 1,5 jaar onderdeel van de bruisende Nieuwe Stad! We hebben een interessant gesprek met een van de founding FixieFathers van de FixieBrothers Fabriek: Yannick van Liefland.

 

Welke producten en diensten bieden jullie aan?

In onze fabriek worden fietsen ontworpen, opgebouwd en verkocht. Naast de verkoop in onze showroom in De Nieuwe Stad leveren we onze fietsen aan fietsenwinkels door het hele land. Ons uitgangspunt is dat iedereen een fiets moet kunnen samenstellen die perfect bij hem of haar past. Samen met onze klanten gaan we tot het uiterste om de juiste onderdelen bij elkaar te zoeken.

Naast de productieafdeling hebben we ook een reparatiecentrum. Dit centrum noemen we ‘Het Fietsweeshuis’. Hier kan iedereen zijn of haar fiets naartoe brengen voor een reparatie. Ook kun je er terecht voor een goede tweedehands fiets. In het reparatiecentrum is altijd plaats voor een aantal MBO-leerlingen die, onder begeleiding van ervaren fietsenmakers, het vak kunnen leren.

Wij onderscheiden ons door alternatieve verkoopmethoden toe te passen. Zo beginnen we dit jaar (februari, maart en april) met een collectieve inkoopactie. In deze periode willen we 300 fietsen voorverkopen. Deze fietsen doen we met een enorme kortingen van 140 euro weg. We kunnen dit scherpe tarief alleen aanbieden wanneer alle 300 fietsen worden verkocht. Alleen dan krijgen wij onze kortingen bij onze leveranciers. Zelf een prachtige fiets fiksen voor een lage prijs? Kijk op: crowdaboutnow.nl/fixiebrothers

 

Wat onderscheidt jullie van andere fietsenwinkels?

Wij ontwerpen en bouwen onze fietsen zélf. Alle onderdelen worden in onze Fabriek in elkaar gezet. Hierdoor kunnen wij blijvend creatief en innovatief zijn en zijn wij niet afhankelijk van fietsmerken. Onze klanten kunnen een van onze FixieBrothers modellen kopen maar kunnen ook zelf hun geheel eigen fiets samenstellen: van fietsbel tot standaard! Hierbij gaan we uit van de wens van de klant en kijken we daarna pas hoe we het realiseren.

 

Waarom hebben jullie je in de Nieuwe Stad gevestigd?

Via een vriend hoorde ik zo’n 2 jaar geleden over de Nieuw Stad: een hip en bruisend gebied, volop in ontwikkeling. Wat mij vooral aansprak is de rauwheid van het terrein en de Prodent Fabriek. Je voelt een creatieve sfeer waar je wel in mee moet gaan. Je kunt hier ‘rare’ dingen ondernemen: niet gaan voor het ‘normale’ of ‘verwachte’ maar juist met een open blik innovatief aan de slag gaan! Dit past helemaal bij FixieBrothers!

 

Waarom moeten mensen naar de Nieuwe Stad komen?

Natuurlijk voor een nieuwe fiets die wij graag leveren! Verder kun je lekker kunst kijken en daarna een heerlijk kopje koffie drinken bij Hoog Vuur. De Nieuwe Stad levert inmiddels een flink compleet plaatje waar van alles te doen is. Zo is er op 29, 30 en 31 januari de 1e editie van het WinterProef in de Prodent Fabriek. Een leuke gelegenheid om lekker een hapje te eten én een gratis onderhoudsbeurt te scoren bij de FixieBrothers!

 

Ik geef mijn pen door aan jou. Van welke ondernemer in de Nieuwe Stad zou jij graag iets meer willen weten en waarom?

Het lijkt mij leuk om even te praten met Erna Huppelschoten of Frans Ottink van Studio ZAND. Zij hebben een prachtige plek binnen De Nieuwe Stad en ik zou graag aan ze vragen waarom zij voor deze plek hebben gekozen.

 

Interviewer: Femmy Messelink, Projectleider Bespeak

 

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwsbrief De Nieuwe Stad Leeft. We streven er naar om eens per twee maanden een nieuwsbrief te versturen. Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan hier onder in: