De Nieuwe Stad omgetoverd tot filmset

Woensdag 27 juni is de Oliemolenhof omgetoverd tot een filmset. Er worden opnames gemaakt voor de nieuwe BNNVARA-serie ‘Oogappels’. Deze serie gaat over vier gezinnen en hun dagelijkse (opvoed)strubbelingen, wonend in de prachtige stad Amersfoort. In De Nieuwe Stad wordt niet alleen op de Oliemolenhof een aantal scènes gefilmd, ook Schipbreuk en Het lokaal zijn decor van de serie. Hoofdrollen zijn o.a. voor Bracha van Doesburgh en Jeroen Spitzenberger. ‘Oogappels’ is vanaf 22 november te zien, tien weken op donderdag om 20.30 uur op NPO 1. We zijn ontzettend benieuwd naar het resultaat!

Over de serie Oogappels
De serie, geschreven door Roos Ouwehand, Frank Houtappels en Lex Passchier, wordt geregisseerd door Will Koopman, bekend van o.a. ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Divorce’. Naast Van Doesburgh en Spitzenberger zijn ook Malou Gorter, Ramsey Nasr, Nadia Amin, Eva Van der Gucht en Mike Libanon onderdeel van de cast.

Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In ‘Oogappels’ worden vier verschillende gezinnen gevolgd. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn!

‘Oogappels’ is een coproductie van BNNVARA en Talpa Fictie B.V.