Nieuwe gezichten in De Nieuwe Stad: Studio QUA

Aan de Oude Fabriekstraat 13 hebben twee nieuwe gezichten hun intrek genomen. Sjors Smink en Michel Richter kennen elkaar al zo’n 45 jaar en hebben beiden een diepgewortelde liefde voor architectuur en fotografie. Zij hebben samen Studio QUA opgericht en zijn sinds kort neergestreken in De Nieuwe Stad.

Studio QUA is een ontwerpstudio. Maar niet zomaar één; het is een broedplaats van multidisciplinaire ontwerpfacetten. “We willen een creatieve hub creëren waar architectuur, interieurontwerp, styling en fotografie samenkomen”, legt Michel uit. Ze maken hierbij gebruik van een scala aan technieken, van traditioneel schetsen met de hand tot geavanceerde 3D-modellen en 3D-printing.

Met Sjors en Michel als basisteam, zullen ze vanuit hun locatie in De Nieuwe Stad opereren. “Ons team zal worden aangevuld met mensen van ons gelieerde bedrijf Mies Architectuur”, voegt Michel toe. Ze zijn beiden geboren en getogen Amersfoorters met hun woonplek in de binnenstad en zien De Nieuwe Stad als een perfecte uitvalsbasis voor hun creatieve onderneming.

De inrichting van Studio QUA is even inspirerend als functioneel. Met zes werkplekken, twee vergaderruimtes en vintage designmeubilair ademt de ruimte een industriële sfeer. “We hebben de ruimte deelbaar gemaakt met grote gordijnen, zodat we flexibel kunnen werken en vergaderen.” Maar Studio QUA is meer dan alleen een werkplek; het wordt ook een ontspannen ontmoetingsplek. “We zullen een dj-booth hebben en een bar waar iedereen kan genieten van heerlijke koffie.” Het ontvangen van klanten zal niet alleen hun studio ten goede komen, maar ook een positieve impuls geven aan De Nieuwe Stad als geheel.

“Familieleden van mij hebben vroeger in de Prodentfabriek gewerkt”, deelt Sjors vervolgens. Deze connectie voegt onbewust een extra laag van betekenis toe aan de beslissing om zich in De Nieuwe Stad te vestigen. Met hun unieke kijk op ontwerpen en hun hoop op een sterke band met de lokale gemeenschap belooft Studio QUA een waardevolle toevoeging te zijn aan De Nieuwe Stad. “We zijn hier om onze creativiteit te delen en bij te dragen aan de bloei van dit prachtige gebied”, besluit Sjors met een glimlach. “Aan het eind van de dag samenkomen met andere bewoners, met een biertje in de hand, aan één van de Weltevree bankjes”, dat is waar Michel ook naar uit kan kijken!

Meer weten over deze nieuwe bewoners; www.studioqua.nl  michel@studioqua.nl / sjors@studioqua.nl of loop binnen voor een goede kop koffie.