Samen maken we de stad van morgen

Op 6 januari jl. werd het nieuwe platform Steden in Transitie gelanceerd, waar verhalen over en door mensen uit de stad verteld worden en de tofste plekken en evenementen aan bod komen. Daarnaast is deze website een¬†podium voor¬†inspirerende Stadmakers; vernieuwers die altijd op zoek zijn naar innovatieve idee√ęn voor hun stad. De ambitie daarbij was om een netwerk aan steden te cre√ęren met ambassadeurs die hun stad induiken en laten zien wat er allemaal speelt.

Na de lancering bleek de animo om ‚Äėmee te doen‚Äô groot. Uit alle hoeken van het land werd enthousiast gereageerd door Stadsambassadeurs die maar wat graag hun eigen stad op de kaart willen zetten. Speciaal voor deze¬†early adaptors werd op 15 januari de¬†Stadambassadeurs Netwerk Meetup georganiseerd, in De Nieuwe Stad. Een bijeenkomst om kennis met elkaar te maken, alle vragen te stellen over de website, informatie te krijgen over het redactiemodel √©n om meer te weten te komen over de Lokale Tegenlicht Meet Ups.

De avond begon met een rondleiding door het prachtige complex, een voormalige tandpastafabriek. Daarna volgden enthousiasmerende workshops van Maarten Essenburg (redactie website) en Bart Krull (moderatie Tegenlicht Meet Ups).

We sloten af met een gezellige borrel. Een niet te onderschatten bezigheid, aangezien alle Stadsambassadeurs die vorm (gaan) geven aan het nieuwe platform, zo op informele wijze goed kennis met elkaar konden maken. Er was direct sprake van stedelijke kruisbestuiving en men leek vol inspiratie te zitten om het land op de hoogte te stellen van alle coole initiatieven die in zijn of haar stad spelen. Het heerlijke bier, van Turkse makelij, vloeide rijkelijk en de altijd populaire kaasstengels waren in no-time op.