Nieuw in De Nieuwe Stad: Optimo

Op een zonnige dag in juni 2024, de opwinding hangt in de lucht, begint voor Optimo een nieuw hoofdstuk: de eerste officiële werkdag in hun nieuwe kantoor in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Na maanden van voorbereidingen en een succesvolle proefdag op 31 mei, is het nu eindelijk zover. Deze verhuizing is niet alleen een fysieke verplaatsing, maar symboliseert ook een frisse start voor het bedrijf, dat zijn tienjarig bestaan viert.

Bart Faken (rechts op de foto), de nieuwe directeur van Optimo, nam onlangs – na tien jaar – het stokje over van oprichter Daniel Balijns. Bart ziet deze verhuizing als een geweldige kans voor verdere groei en ontwikkeling. “Dit bijzondere pand en deze omgeving stimuleren ons om out-of-the-box te denken en nieuwe wegen in te slaan. Met de steun van onze medewerkers en de inspirerende omgeving van De Nieuwe Stad, ben ik ervan overtuigd dat we grote successen gaan behalen,” aldus Bart.

Over Optimo
Optimo is een vooraanstaande AFAS-partner uit Amersfoort, gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van AFAS-software. Ze bieden een breed scala aan diensten om bedrijven efficiënter te laten werken en kosten te besparen. Medewerkers van Optimo ondersteunen organisaties bij de installatie en ingebruikname van AFAS-software, en bieden deskundig advies en doorlopende ondersteuning. Daarnaast organiseren ze trainingen en workshops om personeel vertrouwd te maken met de mogelijkheden van AFAS.

De Nieuwe Stad als inspirerende omgeving
De Nieuwe Stad is een bruisend gebied dat goed past bij de kernwaarden van Optimo: bevlogenheid, beweging, ondernemend en samenwerking. Het gebied, ooit een industriële plek waar tandpasta en zeep werd geproduceerd, is de afgelopen jaren getransformeerd naar een plek voor werken, recreëren, leren en binnenkort ook wonen.
Bart Faken benadrukt het belang van deze omgeving: “Dit gebied is niet standaard; het heeft een creatieve, dynamische vibe die perfect bij ons past. Het wordt een belangrijke ontmoetingsplek voor ons wanneer medewerkers niet bij klanten zitten. Een thuisbasis waar we graag samenkomen.”

Optimo kijkt ernaar uit om deel uit te maken van de community in De Nieuwe Stad. “We zijn enthousiast over de mogelijkheden om samen te werken met andere lokale ondernemers,” vertelt Bart enthousiast. “De sfeer hier is bevlogen en in beweging, net als wij. We kijken ernaar uit om een bespreking op het terras bij Het Lokaal te houden en gebruik te maken van de flexplekken in het gebied. We willen graag samen met partners nieuwe ideeën en projecten verkennen.”

Historische zeepfabriek
Optimo’s nieuwe kantoor is gevestigd in de historische Zeepfabriek Rohm en Haas. De Zeepfabriek Rohm en Haas is een historisch icoon in De Nieuwe Stad in Amersfoort. De fabriek werd in 1930 opgericht door het Duitse chemiebedrijf Rohm en Haas, dat wereldwijd bekend staat om zijn innovatieve chemische producten.

In de beginjaren richtte Rohm en Haas zich voornamelijk op de productie van zeep en andere reinigingsmiddelen. Het bedrijf speelde een belangrijke rol in de lokale economie door werkgelegenheid te bieden aan honderden inwoners van Amersfoort en omliggende gebieden. De producten van de fabriek werden niet alleen in Nederland, maar ook internationaal gedistribueerd, wat bijdroeg aan de groei en het succes van Rohm en Haas.

Na de sluiting van de zeepfabriek bleef het pand enige tijd ongebruikt, totdat het in de jaren 2000 werd herontdekt als een potentieel cultureel en creatief centrum. De oude fabriekshallen werden omgebouwd tot moderne werkruimtes voor creatieve ondernemers, kantoren, horeca en culturele instellingen. Dit hergebruik van industrieel erfgoed heeft bijgedragen aan een nieuwe dynamiek en levendigheid in het gebied, terwijl het de historische waarde van de zeepfabriek respecteert en in ere houdt.

Met deze verhuizing naar dit pand staat Optimo aan de vooravond van een veelbelovende toekomst. Het officiële openingsfeest, gepland voor september op de Oliemolenhof, zal zowel zakelijke relaties als families van medewerkers verwelkomen. Het belooft een feestelijke viering te worden om deze frisse start voor Optimo te vieren.

We heten Optimo van harte welkom in hun nieuwe thuis en wensen hen veel succes en plezier in De Nieuwe Stad!