MyPup pakketwand voor bewoners van De Nieuwe Stad

Dagelijks komen diverse pakketbezorgers naar De Nieuwe Stad. Om meer grip te krijgen op deze logistieke stroom is een MyPup Pick up Point ge√Įnstalleerd aan de Oude Fabriekstraat 14. Enerzijds om ervoor te zorgen dat bewoners erop kunt vertrouwen waar en wanneer pakketten worden bezorgd, anderzijds om het aantal voertuigen dat het gebied in komt en daarmee ook de CO2 uitstoot te beperken. De pakketwand bestaat uit 11 lockers van verschillende formaten en is gericht op het ontvangen, retourneren en verzenden van non-food pakketten.

Hoe werkt MyPup?

 • Registreren: Maak een profiel aan via https://mypup.nl/registreren/. Je kiest hierbij voor DE NIEUWE STAD als Pick up Point locatie. Je ontvangt vervolgens direct een welkomstmail met uitleg wat je moet doen, wat jouw code is en wat je afleveradres is.
 • Verzamelen: Wanneer je online iets bestelt, geef je het afleveradres op dat je bij de registratie ontvangen hebt. Dit is ook altijd terug te vinden in je account op de MyPup website of in de app. MyPup ontvangt bij hun depot aan de rand van de stad van alle postbezorgingsbedrijven de pakketten. Dit is meestal vroeg in de ochtend.
 • Leveren: Een vaste MyPup koerier levert op dezelfde dag voor 17.00 uur met een groen voertuig alle pakketten in √©√©n keer af in De Nieuwe Stad in de lockers van de pakketwand.
 • Ophalen: Jij krijgt bericht dat het pakket in een aan jou toegekende locker is geleverd. Haal het vervolgens op wanneer het jou uitkomt. Met een unieke code open je de locker en is het pakket van jou.
 • Retourneren / verzenden: Ook retourneren en verzendingen versturen doe je door deze aan te melden via je account en dan kun je ze vervolgens klaarleggen in een locker.

Vraag & Antwoord

 • Hoe groot mag het pakket zijn?
  De pakketwand bestaat uit verschillende formaten lockers. De maximale afmeting van het pakket bedraagt 70 x 40 x 60 centimeter (hoogte x breedte x hoogte), met een maximaal gewicht van 23 kilogram. Mocht je pakket groter of zwaarder zijn, dan raden we je aan het pakket niet in het MyPup punt te laten bezorgen. Indien het toch wordt aangemeld en MyPup accepteert het, dan neemt MyPup contact met je op om een passende oplossing te bespreken om het pakket over te dragen.De koerier bepaalt in welke locker het packet past. Afmetingen lockers:
  Extra small, 17cm x 18cm x 60cm (hoogte x breedte x diepte)
  Small, 15cm x 40cm x 60cm (hoogte x breedte x diepte)
  Medium, 30cm x 40cm x 60cm (hoogte x breedte x diepte)
  Large, 40cm x 40cm x 60cm (hoogte x breedte x diepte)
  Extra-large, 70cm x 40cm x 60cm (hoogte x breedte x diepte)

 

 • Hoe lang mag mijn pakket in de pakketwand blijven liggen?
  Je pakket blijft in principe liggen tot je de mogelijkheid hebt gehad om het af te halen. Hierbij geldt een afhaalrichtlijn van 48 uur en/of twee werkdagen. Na deze periode kan MyPup het pakket terughalen. Indien dit gaat gebeuren word je hierover vooraf ge√Įnformeerd.

 

 • Worden de pakketten alle dagen van de week bezorgd?
  De pakketten worden bezorgd van maandag t/m zaterdag, tussen 9.00 en 17.00 uur, één keer per dag. Op werkdagen is de voordeur van het pand geopend en kun je zonder sleutel het pand betreden.

 

 • Heeft MyPup ook een app?
  Ja, deze is te downloaden in de Apple store en Google Play Store. Je kunt deze gebruiken om je te registreren, je pakket aan te melden voor verzending en je kluis mee te openen.

 

 • Mag ik ook priv√© pakketjes in de lockerwand laten bezorgen?
  Ja, dat is geen probleem, mits de privépakketten niet de overhand nemen. We hebben op dit moment een pakketwand met 11 lockers. Mocht blijken dat dit onvoldoende is, dan inventariseren we of er meer lockers bij moeten.

 

 • Hoe kan het dat deze service kosteloos is?
  In De Nieuwe Stad willen we af van de grote stroom aan leveranciers die het gebied in rijdt. Niet alleen vanwege een reductie in de CO2-uitstoot, maar ook om de leefkwaliteit in het gebied te vergroten. Daarnaast wordt er steeds meer besteld en wil je erop kunnen vertrouwen dat je je pakket ontvangt. We gaan deze service als pilot minimaal een jaar kosteloos aanbieden en evalueren daarna hoe we er mee verder gaan.